ΣΠΑΡΤΗ. Οι Φίλοι Μουσικής «Ταϋγέτη» μας προσκαλούν σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 11 το πρωί, στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.

Η πρόσκληση αναφέρει:

«Πάει περισσότερο από ένας χρόνος από τότε που οι μαθήτριες του Γυμνασίου Θηλέων Σπάρτης που αποφοίτησαν το 1970, αισθάνθηκαν φτωχότερες μετά την αγγελία του θανάτου της φιλολόγου τους Μαριάνθης Μπάμνιου-Πανταζίδου.

Την Κυριακή 30 Αυγούστου, στις 11 το πρωί θα μαζευτούν όλες στο Μουσείο της Ελιάς και του Ελληνικού Λαδιού για να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη της. Οι κόρες της θα διαβάσουν ένα αδημοσίευτο κείμενό της από τη ζωή της στο Σουφλί και όλες μαζί θα προσπαθήσουν να ζωντανέψουν τη ζωή τους στη Σπάρτη την δεκαετία του 1960.

Καλούνται όλοι όσοι την γνώρισαν, όσοι την αγάπησαν, όσοι διδάχθηκαν απ' αυτήν, αλλά και όσοι πιστεύουν ότι οι πραγματικές αξίες της ζωής είναι αυτές που δεν έχει κανείς τη δύναμη να τους αφαιρέσει, γιατί κάποτε η ζωή τους χάρισε έναν ξεχωριστό δάσκαλο που είχε τη δύναμη να τις καταστήσει κτήμα της ψυχής και του μυαλού τους.

Οι μαθήτριες του '70»