ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ. Στον εντοπισμό και τη διάσωση 58 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών ανοιχτά του Γερολιμένα προχώρησε το απόγευμα της Κυριακής το Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, οι Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας, Γυθείου και Νεάπολης Βοιών, ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες χθες, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, για την ύπαρξη ιστιοφόρου σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή νότια νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες προς εντοπισμό του ανωτέρω σκάφους με περιπολικό και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα, ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία, ενώ έρευνες διενεργήθηκαν και από ξηράς με περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το σκάφος εντοπίστηκε να πλέει αυτοδύναμα, χθες το μεσημέρι, από το παραπλέον M/T ''SUEZ GEORGE'' σημαίας νήσων Μάρσαλ, το οποίο το συνόδευσε στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. νοτιοδυτικά του όρμου Γερολιμένα, όπου είχε καταπλεύσει ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Το ιστιοφόρο σκάφος συνοδευόμενο από το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον όρμο Γερολιμένα, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 58 αλλοδαποί επιβαίνοντες οι οποίοι συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.