ΜΥΣΤΡΑΣ. Ο Δήμος Σπάρτης διατηρώντας την παράδοση διοργανώνει, όπως κάθε χρόνο, την Εμποροπανήγυρη στο Μυστρά.

Λειτουργεί κάτω από την καστροπολιτεία εδώ και πολλά χρόνια και πραγματοποιείται στη μνήμη του Ιωάννου του Προδρόμου.

Αποτελεί αξιοσημείωτη παράδοση πολλών γενεών, σημείο αναφοράς της εμπορικής αλλά και της πολιτιστικής δραστηριότητας του τόπου μας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης, «δεν είναι ένα απλό γεγονός. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός, στον οποίο περικλείεται η ψυχή του τόπου μας, η δημιουργικότητα, η ζωντάνια και το μεράκι όσων συμμετέχουν σε αυτό».

Η εμποροπανήγυρη λοιπόν του Μυστρά ανοίγει τις πύλες της σήμερα Πέμπτη 27 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι 2 Σεπτεμβρίου 2015.

Καλό παραδοσιακό φαγητό, φθηνές αγορές, παιχνίδια, χορός, διασκέδαση, ανθρώπινες σχέσεις, πολιτισμός, εξυπηρέτηση, φιλοξενία, παράδοση είναι μερικά στοιχεία της επιτυχίας του.

Αξίζει να επισκεφθεί κάποιος τη Σπάρτη και το Μυστρά τις μέρες της εμποροπανήγυρης με θετικό πνεύμα και καλή διάθεση, για να ξεφύγει λίγο από την καθημερινότητα και το άγχος που προκαλεί η πρωτοφανής οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο της εμποροπανήγυρης, το μοναδικό μουσείο φωτογραφικών μηχανών «Τάκη Αϊβαλή» θα παραμένει ανοιχτό 09.00-22.00, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ είσοδο.