ΣΠΑΡΤΗ. Από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σπάρτης ανακοινώθηκε ότι ένα αυτοσχέδιο, φονικό όπλο στημένο για παράνομη θήρα αγριογούρουνου εντόπισε μέλος του, πριν λίγες ημέρες, στην ευρύτερη περιοχή της Σελλασίας. Το όπλο απασφαλίστηκε άμεσα και παραδόθηκε στον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Γιάννη Καρβουνιάρη, ο οποίος με τη σειρά του κινήθηκε αρμοδίως, παραγγέλλοντας έρευνα για τον εντοπισμό του εγκληματία.

Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο ΚΣ Σπάρτης σημειώνει ότι «δεν είναι λίγες οι φορές που οι θηροφύλακες ή τα μέλη του συλλόγου γίνονται θεατές παρόμοιων περιστατικών (θηλιές, δαγκάνες, αγκίστρια κλπ για παράνομη θήρα). Όμως, αυτή τη φορά ο ασυνείδητος – οι ασυνείδητοι ξεπέρασε - ξεπέρασαν με αυτήν την εγκληματική ενέργεια κάθε φαντασία, αν αναλογιστεί κανείς ότι στήθηκε λίγα μέτρα από κεντρικό και αγροτικό δρόμο και θα μπορούσε να σκοτώσει οποιονδήποτε περαστικό και ανυποψίαστο άνθρωπο».

Στο κείμενο τονίζεται ότι «τέτοιοι άνθρωποι δεν υπάρχουν στην κυνηγετική οικογένεια και φυσικά, αν υπάρχουν, δεν τους θέλουμε κι επιβάλλεται να απομονώνονται και να τιμωρούνται παραδειγματικά. Δεν έχουμε να κάνουμε με αμέλεια ή ένα τυχαίο γεγονός, αλλά με μία προσπάθεια δολοφονίας από αυτόν που σκέφτηκε να στήσει το φονικό όπλο, δηλαδή για έναν συνειδητά δολοφόνο».

Τέλος, ο ΚΣ Σπάρτης εφιστά «την προσοχή στα μέλη μας, σε ανάλογες περιπτώσεις, να καλούν αμέσως τις αρμόδιες αρχές, για επιτόπιο έλεγχο. Φυσικά, όσο μπορούν, να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής τους δραστηριότητας στα δάση, μιας και συχνά καταγγέλλονται παρόμοια περιστατικά. Τέλος, επιβάλλεται οι ίδιοι οι κυνηγοί να συμβάλλουν στην πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, αλλά και κάθε είδους λαθροθηρίας, καθώς μόνο έτσι θα προστατεύσουμε τη ζωή μας και την αγαπημένη μας δραστηριότητα».