ΣΠΑΡΤΗ. Ενεργοί πολίτες της Σπάρτης μέσα απο την συμμετοχή τους σε δρώμενα αλλά κι έχοντας συνειδητοποιήσει την ανάγκη αλλαγής της ποιότητας ζωής στην πόλη της Σπάρτης προχώρησαν στην σύνταξη και υπογραφή ψηφίσματος με το οποίο ζητούν την κατασκευή δικτύου ποδηλατόδρονων εντός κι εκτός Σπάρτης.

Στο ψήφισμα αναφέρουν:

«Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2015 «επιλέγω. αλλάζω. συνδυάζω» που εστιάζει στη συνδυαστική χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, ταυτόχρονα με την προώθηση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στον αστικό ιστό.

Με αφορμή την εβδομάδα εκδηλώσεων για το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 2015 (υγεία και αθλητισμός).

Επειδή στοχεύουμε στη βιώσιμη αστική κινητικότητα, στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης.

Επειδή πιστεύουμε στο δικαίωμα ισότιμης και ασφαλούς πρόσβασης σε όλους τους χώρους -ανοικτούς και κλειστούς- της πόλης, στο δικαίωμα ανεμπόδιστης κίνησης στην πόλη ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Επειδή πιστεύουμε στην υγεία των ανθρώπων και του περιβάλλοντος, στην άθληση, τη μείωση των ρύπων και της ηχορρύπανσης, στην ασφάλεια.

Διεκδικούμε ένα αστικό και περι-αστικό τοπίο που θα διευκολύνει και θα προωθεί τη βιώσιμη και ασφαλή κινητικότητα. Διεκδικούμε ένα δίκτυο ποδηλατόδρομων εντός και εκτός της πόλης της Σπάρτης που θα συνδέει την πόλη με την περιφέρειά της και τα χωριά. Ένα δίκτυο που θα συνδέει, γα παράδειγμα, τη Σπάρτη με το Μυστρά και τον Ευρώτα, ένα δίκτυο που δώσει πνοή στους οικισμούς γύρω από τη Σπάρτη, προβάλλοντας ένα άλλο μοντέλο ζωής. Ένα δίκτυο που θα ενισχύσει και την τουριστική κίνηση της περιοχής, αλλά πρώτα από όλα την ίδια την πόλη, αποσυμφορίζοντας και αναβαθμίζοντας το κέντρο, και δίνοντας το στίγμα για μια άλλη ποιότητα ζωής και έναν άλλο τρόπο ανάπτυξης. Ένα δίκτυο που ταιριάζει και χρειάζεται σε μια μικρή και αραιά ανεπτυγμένη πόλη, με σχέδιο και ρυθμούς που επιτρέπουν τέτοιες δυνατότητες.

Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε αυτές τις πρωτοβουλίες και την ικανοποίηση των αιτημάτων μας άμεσα, παραμένοντας ανοιχτοί/ές σε κάθε πρόταση συνεργασίας και συνδιαμόρφωσης του νέου μοντέλου».

Ψηφίστε εδώ ή μεταβείτε στο σύνδεσμο
https://secure.avaaz.org/el/petition/Dimos_Spartis_Perifereia_Peloponnisoy_Diekdikoyme_ena_diktyo_podilatodromon_entos_kai_ektos_tis_polis_tis_Spartis/?nmSlXhb

Ομάδα Activate Now – Ενεργοποίηση τώρα //

3π (Πόλη , ποδήλατο, Περιβάλλον)