ΣΠΑΡΤΗ. Επιστολή διαμαρτυρίας συνέταξε και απέστειλε η Επιτροπή κατοίκων Νέου Κόσμου-Ψυχικού Σπάρτης προς τον κ. Παναγιώτη Αργυρόπουλο, Πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Π.Ε. Λακωνίας, και Δήμου Σπάρτης για την πράξη: «6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ». Θέμα, η ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

«κ. Πρόεδρε,

Ύστερα από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Π.Ε. Λακωνίας, και του Δήμου Σπάρτης για την ανέγερση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης και τη συγκρότηση της υπό την Προεδρία σας Επιτροπής Παρακολούθησης της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης,
ζητάμε
την ουσιαστική λειτουργία της Επιτροπής (μέσα στις θεσμικές της αρμοδιότητες) ώστε τα χρονοδιαγράμματα των φάσεων υλοποίησης του 6ου Δημοτικού Σχολείου -7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης να τηρηθούν χωρίς υπερβάσεις και αν είναι δυνατόν να συντομευθούν, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτό το σημαντικό για την εκπαίδευση έργο το οποίο εκκρεμεί από το 1986 !!!

Όπως γνωρίζετε, το 6ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης είναι ιδρυμένο με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και είναι αγορασμένο το οικόπεδο για την ανέγερσή του στο Ο.Τ. 175 της Σπάρτης. Συνεπώς συντρέχουν ΟΛΟΙ οι απαιτούμενοι όροι, ώστε να υλοποιηθεί το έργο αυτό χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Ως Επιτροπή Κατοίκων, που επί 29 χρόνια αγωνιζόμαστε για να αποκτήσει σχολείο η συνοικία μας, δηλώνουμε ότι θα παρακολουθούμε εκ του σύνεγγυς την εξέλιξη της προγραμματικής σύμβασης και σε τακτά χρονικά θα ζητάμε από την Επιτροπή Παρακολούθησης ενημέρωση για τα στάδια και τους ρυθμούς υλοποίησής της.

Ευελπιστούμε ότι ΚΑΙ με τη δική σας θεσμική συμπαράσταση θα είμαστε σε θέση σε 4 χρόνια από σήμερα (σύμφωνα με τη σύμβαση) να ακούσουμε να χτυπά, επιτέλους, το πρώτο κουδούνι λειτουργίας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης».
Η.Μ.