ΣΚΑΛΑ. Τον Δήμαρχο Σικυωνίων κ. Σπύρο Σταματόπουλο υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Σκάλα ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο της προβολής του πιλοτικού προγράμματος στη διαχείριση των απορριμμάτων που εφαρμόζει ο Δήμος Ευρώτα.

Ο κ. Γρυπιώτης παρουσίασε στον Δήμαρχο Σικυωνίων τις καινοτόμες πρακτικές που υλοποιούνται στο Δήμο Ευρώτα και περιλαμβάνουν τη Διαλογή στην Πηγή, την κομποστοποίηση, την ανακύκλωση, τον πλήρη διαχωρισμό των απορριμμάτων στον χώρο επεξεργασίας τους, όπως επίσης και την ανάλυση των οικονομικών δεδομένων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τελικό στόχο του προγράμματος που είναι τα Μηδενικά Απόβλητα. Στη συνέχεια ο κ. Σταματόπουλος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το Τοπικό Σχέδιο Δράσης που επεξεργάζεται ο Δήμος Ευρώτα και κατόπιν ξεναγήθηκε στον χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων.

Ο κ. Σταματόπουλος δήλωσε ενθουσιασμένος με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί ο Δήμος Ευρώτα, καθώς με αυτές επιτυγχάνονται οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη και εξοικονόμηση πρώτων υλών. Τόνισε δε ότι το πρόγραμμα του Δήμου Ευρώτα μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για όλους τους Δήμους της χώρας.

Τέλος οι Δήμαρχοι Ευρώτα και Σικυωνίων συμφώνησαν στην αναγκαιότητα υιοθέτησης κοινής πολιτικής στη διαχείριση των απορριμμάτων και συστηματικής ενημέρωσης των πολιτών, ενώ εξέφρασαν την κοινή τους επιθυμία για συνεργασία.