ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ. 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού η 5η Οκτωβρίου και το Δημοτικό Σχολείο Παπαδιανίκων, με συντονιστή τον εκπαιδευτικό της Φυσικής Αγωγής, σχεδίασε και υλοποίησε αθλητικές δραστηριότητες με τη συμμετοχή όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών αλλά και γονέων.

« Παίζω – Αθλούμαι – Χαίρομαι – Μαθαίνω»

Βασική επιδίωξη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου ήταν οι μαθητές, μέσα από τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δραστηριότητες, να προσεγγίσουν βιωματικά τις μεγάλες αξίες του Ολυμπισμού όπως η συμμετοχή, ο σεβασμός του άλλου, η αποδοχή του διαφορετικού, το «ευ αγωνίζεσθε», και ταυτόχρονα να αποκομίσουν κάποια από τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας που ο Αθλητισμός μπορεί να προσφέρει όπως η επικοινωνία, η αυτοεκτίμηση, η προσωπική υπέρβαση.

«Στηρίζω και ενισχύω τους συναθλητές μου»

Η πιο ξεχωριστή στιγμή της ημέρας, που έδωσε μεγάλη χαρά και πέρασε σπουδαία μηνύματα στα παιδιά, ήταν όταν οι μανάδες των μαθητών σχημάτισαν ομάδες και πήραν μέρος σε αγώνα σκυταλοδρομίας. Η προσπάθειά τους ήταν εντυπωσιακή και προκάλεσε το θαυμασμό των μαθητών. Έδειξαν ότι ο αθλητισμός δε γνωρίζει ηλικία και έδωσαν το σύνθημα για « Δια βίου Άθληση».

«Οι μανάδες διδάσκουν»: Συμμετοχή– Προσπάθεια– Υπέρβαση

Οι αθλητικές δραστηριότητες εμπλουτίστηκαν και με εικαστικές δημιουργίες των μαθητών τις οποίες επιμελήθηκαν οι δασκάλες του σχολείου. Δημιουργήθηκαν αντίγραφα ολυμπιακών μεταλλίων με πηλό, αφίσα της ολυμπιακής σημαίας, κατασκευή κότινου, κολλάζ με σύγχρονους ολυμπιονίκες, ζωγραφιές μασκότ ολυμπιακών αγώνων.

Τελικά στις 5 του Οκτώβρη, αν και δεν έγιναν μαθήματα όπως Μαθηματικά, Ιστορία, Γεωγραφία… στο σχολείο, οι μαθητές με τρόπο φυσικό και αβίαστο πήραν σημαντικά εφόδια για τη ζωή τους και έκαναν το πιο ευχάριστο μάθημα της φετινής σχολικής χρονιάς.

«Κότινος»: Το μεγάλο έπαθλο του νικητή