ΣΠΑΡΤΗ. Στη Σπάρτη όταν ψωνίζεις πρόκες ή σαρδέλες γλυτώνεις τα πρόστιμα… Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έφερε και παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η Δημοτική Αρχή.

Ο αντιδήμαρχος κ. Αποστολάκος επιχείρησε να παρουσιάσει την κατάσταση που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή από την Δημαρχία Αργειτάκου. Ωστόσο πάνω που φαινόταν να ξεκαθαρίζουν τα πράγματα ο δημοτικός σύμβουλος Αργειτάκου Στράτης Κοκκορός, ως ασυντόνιστος βομβιστής, έκανε το θαύμα του… Υπερέβη και πάλι τα όρια που θα συνέφεραν ακόμα και την Παράταξή του «υποχρεώνοντας» έτσι τον Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη να εξηγήσει στους πολίτες τι συνέβαινε με τις κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας επι Δημαρχίας Αργειτάκου.

Η Δημοτική Αρχή Αργειτάκου είχε συστήσει τριμελή Επιτροπή εξέτασης των ενστάσεων των πολιτών για τις κλήσεις που βεβαίωνε η Δημοτική Αστυνομία. Αυτή η Επιτροπή λοιπόν «έσβηνε» κλήσεις δημοτών που έπειθαν … ότι είχαν σταθμεύσει παράνομα μεν αλλά για να αγοράσουν πρόκες ή ψάρια…

Την ίδια στιγμή όμως δημότες που ζητούσαν άδεια για επιβίβαση – αποβίβαση νεαρού ΑΜΕΑ που δεν είχε στο όνομά του αναπηρικό αυτοκίνητο δεν την πήραν ποτέ!
Η Δημοτική παράταξη Αργειτάκου, μιας και αποτελείται και σήμερα από τα ίδια σχεδόν άτομα είναι υπόλογη και υποχρεωμένη να εξηγήσει:

- Με ποιο κριτήριο αιρετοί «έσβηναν» κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας;
- Αυτή η επιτροπή των σοφών του ΚΟΚ ήταν νόμιμη όταν στερούσε από τα ταμεία του Δήμου Έσοδα;
- Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την άνιση αντιμετώπιση των δημοτών;
- Δέχεται η Δημοτική Παράταξη Αργειτάκου ότι χειρίστηκε το θέμα των κλήσεων όπως το παρουσίασε η Δημοτική Αρχή Βαλιώτη;
- Ποιοί Δημοτικοί Υπάλληλοι ευθύνονται πάλι για όσα έπραξε ή δεν έπραξε η Δημοτική Αρχή Αργειτάκου και ποιοι τελικά θα την πληρώσουν;


Η σημερινή Δημοτική Αρχή Σπάρτης είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει απόλυτα και με σαφήνεια τους δημότες για το τι συνέβαινε και τι θα συμβεί στο μέλλον.
Επίσης πρέπει να αποσαφηνιστεί αν ισχύει ακόμα το τεκμήριο αθωότητας σε όσους αγοράζουν πρόκες, σαρδέλες και λοιπά…