ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης, θα πραγματοποιήσει ανάβαση στην κορυφή του Ταϋγέτου, το Σαββατοκύριακο 24 & 25 Οκτωβρίου 2015 με διανυκτέρευση στο Ορειβατικό Καταφύγιο του Συλλόγου το βράδυ του Σαββάτου.

Η αναχώρηση θα γίνει στις 4.00 το απόγευμα του Σαββάτου από τη Σπάρτη (Κλειστό Γυμναστήριο), με Ι.Χ., για Ανώγεια – Παλαιοπαναγιά – Πηγή Μαγγανιάρη. Θα ακολουθήσει ανάβαση από το μονοπάτι στο Καταφύγιο, διάρκειας περίπου 1.30ω.

Στις 7.00 το πρωί της Κυριακής, θα ξεκινήσει η ανάβαση από το Καταφύγιο για την κορυφή του Προφήτη Ηλία (2.404μ.) από την κλασική διαδρομή (μονοπάτι) και θα ακολουθήσει επιστροφή στο Καταφύγιο από το μονοπάτι στην Πηγή Μαγγανιάρη. Ώρες πορείας Κυριακής : περίπου 7ω.

Βαθμός δυσκολίας : Μέτρια - Δύσκολη ( Β, Β-Γ)

Απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση, ορειβατικά –ή ανάλογης ποιότητας- άρβυλα και κατάλληλος για την εποχή εξοπλισμός (μπουφάν, αδιάβροχο-αντιανεμικό, σκούφος, γάντια κλπ).

Πληροφορίες, δηλώσεις συμμετοχής (περιορισμένος αριθμός θέσεων !!!) & συνεννοήσεις για τις λεπτομέρειες, αυστηρά μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής, στη συντονίστρια της εξόρμησης : Λία Λιάκου : 6972 – 575979