Στα τέλη του Σεπτέμβρη, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε τις ΗΠΑ. Στιγμές αυτής της επίσκεψης που κέρδισαν μεγάλο μερίδιο δημοσιότητας, εκτός από τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον κ. Κέρι αλλά και την τηλεοπτική του συνεύρεση με τον πρώην πρόεδρο Κλίντον, ήταν και η παρουσία του σε δείπνο ομογενών στους οποίους απευθύνθηκε για να τους καλέσει να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Η βραδιά αυτή πάντως δεν ήταν μόνον μια συγκέντρωση ομογενών από τους χιλιάδες που ζουν στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Το δείπνο που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στον 54o όροφο στο «World Trade Center 4» της Νέας Υόρκης αποτέλεσε το 3ο ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative - THI). Το ετήσιο δείπνο της Ελληνικής Πρωτοβουλίας είναι μία εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων, που ευθυγραμμίζεται πλήρως με την κύρια αποστολή του οργανισμού, η οποία είναι η υποστήριξη και η συμβολή στην ανάκαμψη της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, μέσω προγραμμάτων που επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την προώθηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα, αλλά και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Μαθαίνουμε ότι από την ίδρυση της το 2012, από τους κ.κ. Ανδρέα Ν. Λιβέρη, Muhtar Kent, Γιώργο Δαυίδ, Γιώργο Μ. Λογοθέτη και George Stamas, και μέχρι τον Αύγουστο του 2015, η Ελληνική Πρωτοβουλία έχει συγκεντρώσει περισσότερα από $10 εκατομμύρια από συνολικά 900 δωρητές, τα οποία έχουν διατεθεί στο σύνολό τους για την ανάπτυξη και την υποστήριξη μίας σειράς δυναμικών προγραμμάτων, με στόχο να διασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέλη της Πρωτοβουλίας είναι οι περισσότεροι από αυτούς που ενέταξε το περιοδικό «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης στους 50 πλουσιότερους Έλληνες της Αμερικής.

Σε αυτό το τελευταίο δείπνο συγκεντρώθηκαν $2,5 εκατομμύρια καθιστώντας το την πιο επιτυχημένη εκδήλωση συγκέντρωσης πόρων της Πρωτοβουλίας ως σήμερα. Εκείνο το βράδυ της Τετάρτης λοιπόν, περίπου 700 εκλεκτοί και υπερ-εύποροι ομογενείς πλήρωσαν εισιτήριο 750 δολαρίων έκαστος για να απολαύσουν γεύμα, μουσική, χορό και…Τσίπρα, όλα σε ένα πακέτο.

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν η Αιμιλία Μπεχράκης και ο Ράιαν Σέρχαντ, ενώ η εκδήλωση άνοιξε η σοπράνο Αναστασία Ζαννή, η οποία τραγούδησε τους εθνικούς ύμνους των Η.Π.Α και της Ελλάδας. Τον Έλληνα Πρωθυπουργό παρουσίασε η Γιάννα Αγγελοπούλου. Ποιοι όμως ήταν οι αποδέκτες των προσκλήσεων-προκλήσεων του κ. Τσίπρα για επενδύσεις στην Ελλάδα;

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα… Πρώτο τραπέζι πίστα οι Τζορτζ Κατσιματίδης (περιουσία 3,4 δις. Δολαρίων κατά το Forbes), Τζον Κάλαμος (με 2,7 δισ. δολ.), Ντιν Μητρόπουλος (με 2,4 δισ. δολ.) και οι «φτωχότεροι» προσεγγίζοντες το 1 δις. δολάρια Τζορτζ Λογοθέτης, οικογένεια Μπεχράκης και ο Λακωνικής καταγωγής Τζορτζ Σακελλάρης.

Για την απήχηση που είχε η πρόσκληση του Πρωθυπουργού μας στην ομάδα των ομογενών δεν μπορούμε να δεσμευτούμε… Υπενθυμίζουμε όμως ότι τουλάχιστον ένας εξ αυτών, ο Τζορτζ Σακελλάρης, έχει ήδη προθυμοποιηθεί να επενδύσει στα μέρη του άνευ αποτελέσματος προς το παρόν…

Πηγή: pelopaspress.gr