ΣΠΑΡΤΗ. Με πρωτοβουλία της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2015 μία συνάντηση Καρδιάς στη φιλόξενη φωλιά της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης. Η Πηνελόπη Χριστάκου, δασκάλα στο 4ο Δημ. Σχ. και μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης Σπάρτης, παρουσίασε το Βιβλίο του Πέτρου Κακολύρη «Η Ιστορία της Καρδιάς μου».

Το βιβλίο αναφέρεται στην πραγματική περιπετειώδη ιστορία της Καρδιάς του συγγραφέα, ο οποίος δέχτηκε μια νέα Καρδιά από γενναιόδωρους δωρητές, όταν η δική του Καρδιά τον εγκατέλειπε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Σπάρτης Νεοκλής Κρητικός, ο οποίος ανέπτυξε από όλες τις πλευρές, επιστημονική, ηθική, θρησκευτική αλλά και ανθρώπινη, το θέμα της Δωρεάς Οργάνων και Μεταμοσχεύσεων.

Το πολυπληθές κοινό που, ενδιαφερόμενο για το θέμα, στήριξε ιδιαίτερα την εκδήλωση αυτή, προκάλεσε έναν ζωηρό και πολύπλευρο διάλογο, θέτοντας ερωτήσεις και προβληματισμούς, που απασχολούν όλους τα τελευταία χρόνια σε σχέση και σε συνάρτηση με την πρόοδο της Επιστήμης.

Ο συγγραφέας, χειμαρρώδης και γοητευτικός ομιλητής, προέβαλε ιδιαίτερα το δώρο ζωής, που του έγινε, ευγνωμονώντας τους δωρητές της Καρδιάς του και προέτρεψε όλους να ενημερωθούν και να είναι θετικοί σε αυτή την προοπτική.

Η σπάνια αυτή βραδιά καταγράφηκε στην ψυχή και το μυαλό όλων, προκαλώντας σκέψεις και ελπίδες για το μέλλον.