Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη για τη γενοκτονία των Ποντίων. Κι ενώ Υπουργός, Κυβέρνηση και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν παντί τρόπω να υποβαθμίσουν το θέμα χαρακτηρίζοντας την θέση Φίλη για «εθνοκάθαρση» και όχι «γενοκτονία» των Ποντίων προσωπική άποψη διαφορετική από την απολύτως ξεκάθαρη θέση της Ελλάδας, οι υπουργικές δηλώσεις έχουν προκαλέσει αναβρασμό!

Έχει κάθε πολίτης, είπε η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Γεροβασίλη, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού, δικαίωμα να εκφράζεται ελεύθερα. Το θέμα είναι πως ο Υπουργός δεν εκφράστηκε για ζήτημα ελάσσονος σημασίας, διαδικαστικό, απλό και κατά τα λοιπά αδιάφορο για το σύνολο ή συμβαδίζον με την πολιτειακή και πολιτική διάσταση της χώρας. Διαφώνησε φραστικά μόνον, πλην επίμονα, με επιλογή του Ελληνικού Κράτους και της Διεθνούς Κοινότητας σε σχέση με την απόλυτα κατοχυρωμένη από χρόνια υπόθεση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Κάπως έτσι προκύπτει το ερώτημα: Μήπως η έκφραση ενάντια σε τέτοιου είδους αποφάσεις δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται σε Υπουργούς; Η ρητή διαφωνία με θέσφατα όπως αυτό, συνεπάγεται ή όχι πολιτικό και πολιτειακό ζήτημα;

Ψηφίστε τώρα στο notospress για το εάν δικαιούται ένας Υπουργός να έχει διαφορετική άποψη από την Ελληνική Πολιτεία για ένα θέμα όπως αυτό της Γενοκτονίας των Ποντίων!