ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή των μέτρων και της πολιτικής του τρίτου μνημονίου.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εθνική στρατηγική για την ανάταξη της οικονομίας κι όχι νέα εισπρακτικά μέτρα που οδηγούν σε περισσότερη ύφεση, λουκέτα, ανεργία και εκμηδενισμό της αξιοπρέπειας. Οι ελληνική κοινωνία, αγγίζοντας πλέον τα όριά της, αδυνατεί να διαχειριστεί τις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των δανειστών. Η αγορά έχει στερέψει και οι Έλληνες επιχειρηματίες με τις σημερινές τους κινητοποιήσεις ορθώνουν «κραυγή αγωνίας» για το μέλλον της ελληνικής αγοράς, της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Η αναποτελεσματική υπερφορολόγηση, η συνεχής επιβολή νέων και αναδρομικών φόρων, οι αυξήσεις ΦΠΑ, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η πλήρης αφαίμαξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων οδηγούν και τις επόμενες γενιές στην ανασφάλεια και την καταστροφή.

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος φωνάζει περίτρανα και διεκδικεί δικαίως:
• ανάπτυξη με σχεδιασμό για την αναδιάταξη όλων των κλάδων της οικονομίας στηριζόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής αγοράς και των ποιοτικών παραγόμενων ελληνικών προϊόντων.

• πάταξη της γραφειοκρατίας, του παρεμπορίου, του λαθρεμπορίου, της φοροδιαφυγής και γενικότερα της παραοικονομίας.

• απλοποίηση, επικαιροποίηση, εναρμόνιση και εφαρμογή μιας δίκαιης φορολογικής, εργασιακής και αγορανομικής νομοθεσίας.

• διευθέτηση των ληξιπρόθεσμων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων βασισμένη στις αρχές του σεβασμού, της καλής πίστης και της αξιοπρέπειας.

• στήριξη της ανταγωνιστικής μικρομεσαίας επιχείρησης και ανάκτηση της εμπορικής πίστης στην αγορά

• ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων χωρίς άλλη οικονομική επιβάρυνση

Η διάσωση της μικρομεσαίας επιχείρησης θα πρέπει να είναι το πρωτεύων ζήτημα για την κυβέρνηση που με δίκαιη και ορθή κρίση θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ειδάλλως η κοινωνική έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη και η χώρα δε θα ξεφύγει από την επιτήρηση, την κρίση και την ύφεση.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας προσπαθεί με τις δικές του δυνάμεις να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων πάντα με πυξίδα τη συμβολή στην ανάπτυξη και στην προκοπή του τόπου, των τοπικών αγορών αλλά, την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.