ΣΠΑΡΤΗ. Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στην πόλη της Σπάρτης στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Απεργίας.

Δύο συγκεντρώσεις, του Εργατικού Κέντρου Λακωνίας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Λακωνίας στο Πάρκο του ΟΤΕ και του ΠΑΜΕ στην Κεντρική Πλατεία της Σπάρτης με τη συμμετοχή εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων και συνταξιούχων. να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας.

Μετά το πέρας των συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκαν πορείες στους δρόμους της πόλης. Στις μικρές κοινωνίες μπορεί να είναι αποδεκτές οι μικρές πορείες της απεργίας. Μπορεί να είναι κατανοητές οι αρρυθμίες και οι αραιές γραμμές… Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, στις μικρές κοινωνίες έχουν σημασία τα πρόσωπα που ηγούνται στις πορείες. Τις οδηγούν, τις χαρακτηρίζουν και τις εμπνέουν… Στις μικρές κοινωνίες τα πρόσωπα που ηγούνται της απεργίας πρέπει να έχουν ξεκάθαρο λόγο συνεπή με την πράξη και πράξη συμβατή με τη ζωή και την επιδίωξη εκείνων που συμμετέχουν στην πορεία.