ΣΠΑΡΤΗ. Η ομάδα του Σωτήρη Αντωνίου προέρχονταν από τη βαριά ήττα με 4-0 κόντρα στον ΑΟ Χαλκίδας και η νίκη στα Ψαχνά ήταν μονόδρομος, προκειμένου να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Οι Λάκωνες βρήκαν τον παλιό καλό τους εαυτό και με δυο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο «καθάρισαν» τον ομάδα των Ψαχνών, σημειώνοντας μάλιστα και την πρώτη τους νίκη στην Εύβοια μετά από 22 χρόνια. Η ΑΕ Σπάρτη έχασε πολλές ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλα τέρματα ενώ ο Ραχήμ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος μετά από ανατροπή στο 21' από τον Κουμή ο οποίος αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Μόλις στο 1' ο Αναστασάκος προσπάθησε να πλασάρει από κοντά τον Κουμή αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 4' ο Καλογέρης έκανε τη σέντρα αλλά ο Σιώπης δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε. Επτα λεπτά αργότερα ο Ραχήμ βρήκε τον Καλογέρη αλλά το σουτ του τελευταίου μπλόκαρε ο πορτιέρο του Ηρακλή. Στο 13΄Οικονομόπουλος έβγαλε τον Ανασταστάκο τετ ατ τετ αλλά ο τελευταίος μάζεψε τη μπάλα χωρίς δυσκολία. Στη μοναδική ευκαιρία του Ηρακλή Ψαχνών ο Σενάι εκτέλεσε το φάουλ στο 25΄ αλλά ο Κραβαρίτης «καθάρισε» τη φάση πριν γίνει επικίνδυνη. Τον γόρδιο δεσμό έλυσε ο Κατσίκης στο 44' , οποίος με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Παρόμοιο το σκηνικό στην επανάληψη. Οι Σπαρτιάτες είχαν την υπεροχή και τις ευκαιρίες ψάχνοντας το δεύτερο γκολ. Στο 46' ακυρώθηκε γκολ του Αναστασάκου ως οφσάιντ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Λιονάκης αστόχησε από τη μικρή περιοχή. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις όταν ο Καλογέρης πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Αναστασάκο για το 2-0.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ: Κουμής, Γούλας, Σπήλιος, Αθανασίου, Μπριλάκης, Ζαχαράκης, Χασαπίδης, Σενάι, Τόρες, Καπνόπουλος, Καλακτσίνας.

ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ: Κραβαρίτης, Κατσίκης, Λιονάκης, Τέλλος, Γκαλίτσιος, Καλογέρης, Αναστασόπουλος, Οικονομόπουλος, Αναστασάκος, Ραχήμ, Σιώπης.

Πηγή: dokari.gr