Με την έγκριση της Ε.Ε. ενεργοποιείται ο μηχανισμός έκτακτης βοήθειας και βρετανικά στρατεύματα με ειδικούς στην ασφάλεια θα μεταβούν στη Γαλλία. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρώπης που ο μηχανισμός αυτός τίθεται σε ισχύ.

Η Γαλλία ενεργοποίησε το Άρθρο 42, το οποίο ουσιαστικά απαιτεί από τις χώρες της Ένωσης να στείλουν στρατό στη χώρα που δηλώνει ότι έχει δεχθεί επίθεση. Αντίστοιχο άρθρο του ΝΑΤΟ είχαν επικαλεσθεί οι ΗΠΑ μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και βάσει αυτού πραγματοποιήθηκε η στρατιωτική επέμβαση της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Αφγανιστάν.

Η Γαλλία εν προκειμένω, ζητεί από τους ευρωπαίους εταίρους την υποστήριξή τους - σε διμερές επίπεδο- ανάλογα με τις δυνατότητές τους, στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και μία ενισχυμένη στρατιωτική συμμετοχή των κρατών μελών στα σημεία όπου επιχειρεί η Γαλλία.
Κι ενώ καμία συγκεκριμένη απόφαση επ αυτού δεν αναμένεται στη σημερινή συνεδρίαση των Υπουργών Άμυνας, η συζήτηση μαζί με τον ασκό του Αιόλου άνοιξε επίσημα και πολύ δυναμικά.

Η Ελλάδα, ως ευρωπαίος εταίρος παρών και ισότιμος θα κληθεί πολύ σύντομα να διαλέξει τρόπο και δρόμο συμπαράστασης, συνεργασίας και αρωγής στη Γαλλία που επλήγη και γι αυτό επιτίθεται και στην Ευρώπη που κατ αρχήν βοηθά και στηρίζει τον πόλεμο που κήρυξε ο Πρόεδρος Ολάντ ενάντι της τρομοκρατίας γενικώς και του Ισλαμικού Κράτους ειδικώς.

Αλήθεια, τι θα μπορούσε να επιλέξει ο Αλ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του και ποια βοήθεια θα μπορούσε να δικαιολογήσει από μέρους της η Ελληνική κοινωνία;

Ψηφίστε στη νέα ψηφοφορία του notospress και δώστε τη δική σας απάντηση στο ερώτημα που η Ελλάδα θα κληθεί πολύ σύντομα να απαντήσει!

Πώς μπορεί η Ελλάδα ως εταίρος της Γαλλίας να τη συνδράμει στον πόλεμο που κήρυξε;
-Με έγκριση παροχής οικονομικής ενίσχυσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο
-Με διάθεση στρατιωτικής δύναμης για χερσαίες και εναέριες επιθέσεις
-Με το άνοιγμα των στρατιωτικών βάσεων και την παροχή ελεύθερης κίνησης στον εθνικό εναέριο χώρο
-Με όλα τα παραπάνω
-Με κανέναν τρόπο
-ΔΞ/ΔΑ