Υλικά
• Χοιρινό σπάλα Τσικάκης-Γιαννόπουλος 1 1/2 κιλό
• Μελιτζάνες 7 τεμ
• Πιπεριές πράσινες κέρατο 7 τεμ
• Πατάτες 4 τεμ
• Κρεμμύδι ξερό 1 1/2 τεμ
• Σκόρδο 2 σκελίδες
• Ντομάτες 5 τεμ ώριμες
• Πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
• Μπαχάρι 3 κόκκους
• Αλάτι -πιπέρι
• Δάφνη 1 φύλλο
• Ελαιόλαδο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
• Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού
• Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος

Παρασκευή
Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις χοντροκόβουμε και τις βάζουμε σε μπολ μεγάλο με αλάτι να φύγει η πίκρα τους.
Πλένουμε το κρέας και το βάζουμε να στραγγίξει.
Πλένουμε τις πιπεριές, τις χοντροκόβουμε, καθαρίζουμε τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα χοντροκόβουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Βάζουμε σε πλατιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει, προσθέτουμε την πάπρικα, το μπαχάρι και το πιπέρι για να βγάλουν τα αρώματα τους, μετά την δάφνη, το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Στραγγίζουμε τις μελιτζάνες ,τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τις πιπεριές και τις πατάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες , βγάζουμε τα σπόρια , τις ψιλοκόβουμε και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατίζουμε και προσθέτουμε νερό περίπου ένα φλιτζάνι του τσαγιού, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει το φαγητό μας.
Προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Αφήνουμε ξεσκέπαστο το φαγητό μας ώστε αν έχει πολλά νερά να εξατμιστούν και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί το φαγητό μας (για μη καταστρέψουμε τις μελιτζάνες ανακατεύοντας με κουτάλα).
Αφού βράσει το φαγητό και μαλακώσει το κρέας το αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και σερβίρουμε.