ΣΠΑΡΤΗ. Χθες Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, ο Δήμος Σπάρτης και το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος τιμώντας τους 118 πατριώτες μας διοργάνωσε εκδηλώσεις « Τιμής και Μνήμης».

Συγκεκριμένα, στις 17.00 το απόγευμα στο Πάρκο του Οσίου Νίκωνα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ αυτήν ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Στο τέλος της εκδήλωσης ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος.

Αμέσως μετά, στις 18.00 και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση που άνοιξε με χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης. Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυναν εκ μέρους του Ν.Π.Π.Π. του Δ. Σπάρτης η κ. Ελένη Μεντή και η συγγραφέας Μαριάνθη Αλειφεροπούλου-Χαλβατζή το βιβλίο της οποίας «Προμηθέων τόποι» χρησιμοποιήθηκε ως δημιουργική βάση της όλης διοργάνωσης.

Στη συνέχεια μέλη της ΕΘΟΛ απήγγειλαν μέρη του βιβλίου ενώ και η κ. Χαλβατζή διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα.

Ο τραγουδοποιός Πάνος Μπούσαλης απέδωσε για πρώτη φορά μελοποιημένους στίχους από το βιβλίο «Προμηθέων τόποι» ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δ. Σπάρτης απέδωσε τραγούδια της Εθνικής Αντίστασης.

Την εκδήλωση που έκλεισε ο Πάνος Μπούσαλης τραγουδώντας το «Έβαλε ο Θεός σημάδι» παρακολούθησε και χειροκρότησε πολύς κόσμος.