ΤΡΙΠΟΛΗ. Κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Νοεμβρίου ώρα 10 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης. Το θέμα αφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα θέματα της συνεδρίασης αφορούν ενημέρωση για την πρόσφατη συνάντηση Δημάρχων με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, συζήτηση για τον διαγωνισμό της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας με ΣΔΙΤ και την εκπόνηση Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων και ενσωμάτωσή τους στον ΠΕΣΔΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Τσιρώνης ζήτησε από τους Δημάρχους των πρωτευουσών (Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθος, Ναύπλιο) να αποφασίσουν αν θα ενταχθούν στο ΣΔΙΤ της Περιφέρειας ή στον νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων οπότε και θα αναλάβουν οι ίδιοι τη διαχείριση ενισχυόμενοι με 60 εκ. ευρώ συνολικά για μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δηλώνει πανέτοιμος και καλελι τους Δημάρχους να σταθμίσουν τα δεδομένα και να συνεργαστούν με την Περιφέρεια.

Κάθε Δήμαρχος πριν αποφασίσει θα πρέπει να συνεκτιμήσει τα συνολικά κόστη διαχείρισης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τις πολιτικές προεκλογικές δεσμεύσεις του, τη μεταβολή και ρευστότητα του τοπίου στον συγκεκριμένο κλάδο, το συμφέρον του δημότη, τις ασφυκτικές πιέσεις δικαστικών αποφάσεων και αμείλικτων προστίμων και τις ισορροπίες στις συνεργασίες είτε με την Κυβέρνηση είτε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πάντως κύκλοι της Περιφέρειας δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μέσα στον Δεκέμβριο θα υπάρξει πρόοδος στην πρότασή της με υπουργική μάλιστα υπογραφή.