Γράφει ο Γιώργος Πουλοκέφαλος*

Κατά την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου θα συζητηθεί το μείζον θέμα της διαχείρισης των Στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας, μετά από την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος να «μετατοπισθεί» το δικαίωμα επιλογής μιας εκ των δύο προτάσεων στο σώμα των Δημάρχων!

Η σοβαρότητα αυτής της απόφασης δεν αφήνει περιθώρια για λάθη ή παραλείψεις.

Οι ορίζουσες των εν δυνάμει επιλογών είναι σαφείς και ξεκάθαρες!

Ή θα συρθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ομηρία 27 χρόνων της «ελάχιστης εγγυημένης ανευθυνότητας» σύμφωνα με την πρόταση της αναδόχου εταιρείας με ό,τι αυτό συνεπάγεται ή θα προχωρήσει θαρραλέα και με γρήγορο βηματισμό στη λύση των μικρών μονάδων αυτοδιαχείρισης από τους Δήμους.

Από τη μία η πρόταση των κηνσόρων της ενιαίας σκέψης της οικονομικής αφαίμαξης των δημοτών που θα επιφέρει κέρδη μόνον στους αναδόχους, σε αυτόν τον καλά προετοιμασμένο ιδιότυπο «βιότοπο» που οι ίδιοι επιμελώς φρόντισαν και από την άλλη η πρόταση της λελογισμένης χρήσης με πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος και κυρίως πιο φιλικές στο Δημότη και στο περιβάλλον.

Δεν απομένει επομένως να αποδειχθεί και στη συνεδρίαση που έπεται, ότι Πολιτική είναι η τέχνη του ρεαλισμού και δεν είναι τίποτα άλλο! Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει ξαφνικά και θα κριθούν πολλά, αλλά κυρίως όμως θα κριθεί η αναγκαιότητα ύπαρξης όχι μόνον ενήλικων Πολιτικών αλλά και ενήλικων πολιτών!

Ίδωμεν !!!

*Πολιτικός Μηχανικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr