ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της επιχειρεί αφενός να ενημερώσει για τις προθεσμίες αποπληρωμής οφειλών στον ΟΓΑ, αφετέρου δε να καθησυχάσει ως προς τις φημολογούμενες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών του Οργανισμού.

Καταρχήν για την αποπληρωμή οφειλών λοιπόν τονίζεται ότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΓΑ, η προθεσμία πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ για το Α εξάμηνο του 2015, παρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015. Αντίστοιχα παράταση λαμβάνει και η αποπληρωμή των τριμηνιαίων - εξαμηνιαίων δόσεων των παλαιών ρυθμίσεων με ειδοποιητήρια που λήγουν στις 30-11-2015.

Εξάλλου, έως την ίδια ημερομηνία, 16 Δεκεμβρίου 2015, παρατείνεται και η προθεσμία πληρωμής των τρεχουσών εισφορών A εξαμήνου 2015 των ασφαλισμένων που έχουν ενταχθεί στις Ηλεκτρονικές Ρυθμίσεις (100 δόσεων, «Πάγια», «Νέα Αρχή»). Μόνη προϋπόθεση, οι ασφαλισμένοι που εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες να πληρώσουν έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 τη δόση μηνός Νοεμβρίου 2015 και τυχόν ληξιπρόθεσμες δόσεις για να μην εκπέσουν από την ρύθμιση.

Επιπρόσθετα δε, ως προς την έντονη φημολογία για νέα καθολική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας σημειώνεται ότι οι «όποιες αυξήσεις παρατηρήθηκαν σε κάποια μερίδα ασφαλισμένων οφείλονται στην «ωρίμανση» και αλλαγή του ασφαλιστικού τους κλιμακίου. Συνεπώς, δεν πρόκειται για νέες αυξήσεις».