ΣΠΑΡΤΗ. Ευρεία σύσκεψη με θέμα τη χρήση της ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Sparta Inn, μετά από πρόσκληση του Αγροτικού Τμήματος της Ν.Ε. Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη.

Η χρήση της ονομασίας «Ελιά Καλαμάτας» στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας αποτελεί πάγιο αίτημα των Λακώνων παραγωγών, συνεταιρισμών, μονάδων τυποποίησης και εξαγωγέων, το οποίο έχει υιοθετηθεί και αναδειχτεί από την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και στο παρελθόν. Στην αρχή, έγινε ενημέρωση από την Ν.Ε. και τον βουλευτή για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα και στην συνέχεια υπήρξε τοποθέτηση των φορέων με ανταλλαγή σκέψεων και προτάσεων.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενισχυθούν οι συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλλονται για την επίλυση του πολυπαραγοντικού αυτού ζητήματος, καθώς παρόμοιες πρωτοβουλίες έχουν υπάρξει κατά καιρούς και από άλλους φορείς.

Στην σύσκεψη παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Ηλίας Στρατηγάκος εκπροσωπώντας την Π.Ε. Λακωνίας, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι συνεταιρισμών και επιχειρήσεων μεταποίησης βρώσιμης ελιάς.