ΒΛΑΧΙΩΤΗ. Με σημαντικά μηνύματα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Διημερίδας Αγωγής Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο 27 και 28 Νοεμβρίου 2015 στον Δήμο Ευρώτα με τη συνεργασία του Ν.Π.Δ.Δ. «Νικηφόρος Βρεττάκος» και της Γ΄ Γυναικολογικής – Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν».

Η ανατομία και η φυσιολογία του γεννητικού συστήματος, η αντισύλληψη και οι κυήσεις στην εφηβεία, η διατροφή στην εφηβεία, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, ο μητρικός θηλασμός, καθώς και ο κυβερνοεθισμός ήταν τα σημαντικότερα από τα θέματα που ανέπτυξαν οι εισηγητές της Διημερίδας.

Το πρωί της Παρασκευής έγινες εκτενής ενημέρωση σε μαθητές Λυκείων του Δήμου Ευρώτα όπου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της πρόληψης για την υγιή ανάπτυξη τους και την αποφυγή ανεπιθύμητων κυήσεων αλλά και μεταδοτικών νοσημάτων. Στους μαθητές κατέστη σαφές ότι το μοναδικό αντίδοτο για την προστασία της υγείας τους και την αποφυγή των κινδύνων από ενδεχόμενες κυήσεις και εκτρώσεις είναι η αντισύλληψη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και σε ενήλικες με στόχο την ευαισθητοποίησή τους στα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στους εφήβους και την ανάπτυξη μιας στενότερης επικοινωνίας μαζί τους.

Τη δεύτερη συνεδρίαση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Ιωάννης Γρυπιώτης ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της ενημέρωσης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της Διημερίδας κ. Περικλής Παναγόπουλος ο οποίος συνεγχάρη τον Δήμο Ευρώτα για την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της συγκεκριμένης εκδήλωσης και τόνισε την ανάγκη του σωστού οικογενειακού προγραμματισμού που επιτυγχάνεται μέσω της επικοινωνίας και της πληροφόρησης.

Την επόμενη μέρα ακολούθησε προληπτικός γυναικολογικός έλεγχος στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Μεταξύ των εισηγητών της Διημερίδας ήταν ο Διευθυντής της Μ/Γ Κλινικής του «Τζάνειου» Νοσοκομείου Πειραιώς κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο επιμελητής της Μ/Γ Κλινικής του «Αττικόν» Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Γραμματικάκης, ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεόδωρος Καλαμπόκας και ο Μαιευτήρας – Γυναικολόγος κ. Γεώργιος Παπαδομανωλάκης.