ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας μας προσκαλεί στην 2Η Greek Tourism Expo που θα πραγματοποιηθεί 4-6 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Η πρώτη Διεθνής Έκθεση «GREEK TOURISM Expo 14» διέγραψε την πρώτη της επιτυχημένη πορεία και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές από εκθέτες, επισκέπτες, φορείς και επιχειρήσεις τουρισμού.

Στην 1η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού GREEK TOURISM Expo 14 ο δρόμος του τουρισμού στην Αθήνα οδήγησε όλους τους συμμετέχοντες, εκθέτες, buyers και επισκέπτες, στην επιτυχία και κάλυψε τις επαγγελματικές ανάγκες των επιχειρήσεων από όλη την Ελλάδα.

Μετά από αυτή τη μεγάλη επιτυχία, η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo γίνεται η Επίσημη Τουριστική Έκθεση της Αθήνας.

Στην 1η Έκθεση Συμμετείχαν:
• 160 εκθέτες
• 75 διεθνείς hosted buyers, και
• Πραγματοποιήθηκαν 2600 Β2Β συναντήσεις με μεγάλη επαγγελματική επιτυχία για τους εκθέτες και τους Buyers

Η 2η Διεθνής Έκθεση GREEK TOURISM Expo θα διοργανωθεί 4 – 6 Δεκεμβρίου 2015 στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και θα είναι πλουσιότερη σε συμμετοχές και με πολλές καινοτομίες.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν Περιφέρειες, Δήμοι, Φορείς, Ξενοδοχεία, Τουριστικά γραφεία καθώς και επιχειρήσεις όλων των κλάδων του Ελληνικού τουρισμού.

Στόχος της Έκθεσης

Κύριος στόχος της έκθεσης είναι:
• Κάθε χρόνο να γίνεται το σημείο συνάντησης των επιχειρήσεων και των εκπροσώπων του διεθνούς τουρισμού, και
• Να συμβάλλει δυναμικά στην προώθηση και προβολή του Ελληνικού Τουρισμού
Με το σύνθημα «COME TO MEET THE GREEKS – Ελάτε να γνωρίσετε τους Έλληνες» στην έκθεση θα φιλοξενηθούν 100 hosted buyers από Ευρώπη, Ασία, Μ. Ανατολή, Αμερική, Βαλκάνια και Τουρκία οι οποίοι θα καλύπτουν όλους τους τομείς του τουρισμού. Θα συμμετέχουν δε σε χιλιάδες Β2Β άριστα οργανωμένες συναντήσεις με τους εκθέτες οι οποίες θα είναι και το κλειδί της επιτυχίας για όλους.

Οι Hosted Buyers θα τύχουν πολύ υψηλού επιπέδου φιλοξενίας, θα επισκεφθούν Αρχαιολογικούς Χώρους, θα γνωρίσουν γωνιές της Αθήνας και θα γευτούν την υπέροχη Ελληνική κουζίνα.

Δωρεάν παροχές
• Μεταφορά και διαμονή
• Κρουαζιέρες και εκδρομές
• Επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς προορισμούς
• Ξεναγήσεις, γαστρονομικές συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις

Κατηγορίες Τουρισμού

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν όλες οι μορφές τουρισμού και για κάθε μεγάλη κατηγορία θα οριστούν διακριτοί χώροι περιπτέρων ώστε να είναι ευκολότερος ο προσδιορισμός του κάθε εκθέτη από όλους τους επισκέπτες, όπως:
• Leisure and MICE tourism, City Break, Luxury Boutique Hotels & Villas
• Θαλάσσιος, Γαστρονομικός, Αρχαιολογικός & Πολιτιστικός τουρισμός
• Συνεδριακός και Ιατρικός τουρισμός, Αγροτουρισμός ,κ.λ.π.
Καινοτομίες της Έκθεσης
α) Ειδικό τμήμα για LUXURY BOUTIQUE HOTELS & VILLAS

Υπάρχουν πολλοί και θαυμάσιοι τουριστικοί προορισμοί, σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι διαθέτουν πολυτελή μικρά ξενοδοχεία και θαυμάσια καταλύματα που μέχρι τώρα δεν είναι πολύ γνωστά στην Ελληνική και την διεθνή τουριστική αγορά.

Για πρώτη φορά θα προβληθούν οργανωμένα σε ειδικό τμήμα της έκθεσης και με τον τρόπο αυτόν θα μάθουν όλοι, hosted buyers και επισκέπτες ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχει τουρισμός για όλους!
β) Ειδικό τμήμα για IT SOLUTIONS

Στο τμήμα αυτό θα προβληθούν προϊόντα και υπηρεσίες e-travel, e-Hospitality, management και συστημάτων και εφαρμογών πληροφορικής για ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά γραφεία.
Δυναμική παρουσία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ!

Η Μεσογειακή διατροφή και οι θησαυροί που παράγει η Ελληνική Γη θα αποτελέσουν σημαντικό τομέα της έκθεσης για την προώθηση του τουρισμού.

Αρχιμάγειροι και chef από διάφορες περιοχές της Ελλάδας θα μαγειρέψουν και θα προσφέρουν στους hosted buyers και τους εκθέτες εξαιρετικές δημιουργίες της Ελληνικής κουζίνας και ζαχαροπλαστικής από ελληνικά προϊόντα.

Η συμμετοχή ελληνικών εταιρειών και επαγγελματιών παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και υλικών θα είναι πολύ σημαντική για την προώθηση της Ελληνικής Γαστρονομίας και του τουρισμού.