ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας, η Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου σε συνεργασία με τον Δήμο Ευρώτα, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Μονεμβασίας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονεμβασίας «Οι Ρίζες» διοργανώνουν την Προσυνεδριακή Διημερίδα του 12ου Παµπελοποννησιακού Συνεδρίου της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος- Πελοποννήσου και των Ιατρικών Συλλόγων Πελοποννήσου, στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2015 στη Μονεµβάσια Λακωνίας.


Το Παµπελοποννησιακό Ιατρικό Συνέδριο είναι η κορυφαία Επιστημονική Εκδήλωση της ΙΕΔΕΠ και των Ιατρικών Συλλόγων της Πελοποννήσου. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας έχοντας ως παρακαταθήκη την απειρία προηγούμενων διοργανώσεων, αλλά και λαβώνοντας γνώση των υγειονομικών θεατών που αντιμετωπίζει η Πελοπόννησος, αλλά και ολόκληρη η χώρα, θεωρεί ιδιαίτερα κινητική την απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου να διεξαχθεί η Προσυνεδριακή Ηγερία στη Λακωνία. Ελπίδα µας είναι πως η διοργάνωση θα αποτελέσει πυρήνα ενημέρωσης και Σητεία αναφοράς στη διάχυση και προαγωγή των επιστημονικών εξελίξεων, αλλά και στη γέννηση αποδοτικών συνεργασιών. Στόχος µας είναι η ευαισθητοποίηση της επιστημονικής περιφέρειας στα θεατά υγείας που απασχολούν τους λειτουργούς και τους χρήστες υγείας της Πελοποννήσου.


Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στον ναό του Αγίου Νικολάου στην Καστροπολιτεία της Μονεμβασίας στις 8.00 μμ με προσκεκλημένη ομιλήτρια την κ. Ε. Μπάσδρα, αναπληρώτρια καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο του ΙΚΥ με θέμα «Η επιβράβευση της αριστείας ως μοχλός επιστημονικής ανέλιξης και διεθνοποίησης της χώρας»