ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, αφουγκραζόμενος την ανησυχία της τοπικής κοινωνίας της ευρύτερης περιοχής Μονεμβασίας, απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή μέσω της οποίας ζητάει την διατήρηση του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας.

Ακολουθεί το ακριβές κείμενο της επιστολής:

«Αγαπητέ μου κ. Υπουργέ,

Κατ αρχάς θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων σας και να σας ευχηθώ, με τη βοήθεια του Πανάγαθου Θεού, το δύσκολο και κομβικής σημασίας έργο σας να στεφθεί από επιτυχία. Λόγω της πολύχρονης γνωριμίας μας και λαμβάνοντας υπόψιν τις ευαισθησίες και τις απόψεις σας, πιστεύω ότι θα μπορέσετε να συμβάλετε αποφασιστικά στην εξάλειψη χρόνιων παθογενειών του Ελληνικού Κράτους.

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα σημαντικό θέμα στον τόπο μας, το οποίο άπτεται των αρμοδιοτήτων σας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, που επιχειρείται υπό την καθοδήγηση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου παρουσίασε πρόσφατα πρόταση συγχώνευσης του Αστυνομικού Σταθμού Μονεμβασίας με το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων. Μόνο με το άκουσμα μίας τέτοιας πιθανολογούμενης ενέργειας υπήρξε προβληματισμός και ανησυχία στην τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής Μονεμβασίας.

Οι λόγοι που καθιστούν την πρόταση αυτή άστοχη και επικίνδυνη είναι πολλοί και άκρως πειστικοί. Ήδη ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης σε σχετικό έγγραφό του προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη, έχει εκθέσει αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις απόψεις του Δήμου και κατ’ επέκταση των Δημοτών της περιοχής. Δεν θα ήθελα να αναλώσω τον πολύτιμο χρόνο σας επαναλαμβάνοντας τα εύλογα αυτά επιχειρήματα. Σας καλώ μόνο να αναλογιστείτε τις χιλιάδες των τουριστών που επισκέπτονται καθ όλη τη διάρκεια του έτους την ιστορική πόλη της Μονεμβασίας, τα πολύτιμα κειμήλια που φυλάσσονται εκεί, τα δέκα χωριά που εξυπηρετεί ο εν λόγω Αστυνομικός Σταθμός καθώς και το δύσβατο της περιοχής.

Θεωρώ ότι μία παρέμβασή σας θα ήταν καταλυτική, ώστε να κατευνασθούν οι όποιες ανησυχίες και η ανασφάλεια που προκάλεσε η συγκεκριμένη πρόταση. Εκ μέσης καρδίας σας εύχομαι καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Ο Δωρεοδότης Θεός να σας χαρίζει το νέο έτος υγεία, προκοπή και δημιουργία.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος».