ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2015, την 3η και 4η διδακτική ώρα παρουσιάστηκε στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης η θεατρική παράσταση «Το μαγικό βιολί» από τρόφιμους του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης και μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Το θεατρικό αυτό είχαν επιμεληθεί ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου κ. Τρακάκης Π. και η Κοινωνική Λειτουργός του Ασύλου, κ. Αλεβετσοβίτη Π. Μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον ένα θεατρικό γεμάτο συναισθήματα και μηνύματα.

Μετά την παράσταση ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, κ. Περγαντής Σταύρος ευχαρίστησε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης που παραχώρησε την άδεια να παρουσιαστεί η παράσταση και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ ευχαριστίες απηύθυνε και ο Διευθυντής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης. Τέλος, ο Διευθυντής του Ασύλου Ανιάτων πατήρ Ιωάννης Προφύρης μίλησε στους μαθητές του 1ου Γυμνασίου ευχαριστώντας τους για την άψογη συμπεριφορά τους ως θεατές και τονίζοντάς τους την αξία της ανθρώπινης υγείας.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής και οι διδάσκοντες εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης μαζί με όλα τα παιδιά του σχολείου, τα μέλη της παράστασης και τους συντελεστές της έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες στο προαύλιο του Σχολείου και τους πρόσφεραν γλυκά και χυμούς ευχαριστώντας τους θερμά για την όμορφη παράστασή τους. Η εκδήλωση αυτή επισφραγίστηκε με δημοτικούς χορούς στο προαύλιο του Σχολείου από μαθητές του 1ου Γυμνασίου που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τους τροφίμους του Ασύλου και τους μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου.