Αμέσως μετά τη λήξη της χθεσινής εκλογικής διαδικασίας που έγινε για την ανάδειξη νέου Προέδρου για το κόμμα της ΝΔ, ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Δαβάκης δήλωσε τα εξής:
«Ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έδωσαν χθες οι εκατοντάδες χιλιάδες των πολιτών που έσπευσαν να ψηφίσουν για το αύριο της Παράταξης.

Δήλωσαν με τη μεγάλη συμμετοχή τους ότι ζητούν μια ενωμένη, ισχυρή και σύγχρονη Νέα Δημοκρατία απαλλαγμένη από λάθη και παθογένειες.

Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη παραμένει ο άλλος ισχυρός πόλος τού πολιτικού συστήματος, γιατί στηρίζεται στο λαό της. Όλους αυτούς που "έκατσαν χθες στην ουρά", όχι για να στηρίξουν μόνο τον υποψήφιο της επιλογής τους, αλλά κυρίως για να τονίσουν την αναγκαία παρουσία τους στο μέλλον και την προοπτική της Νέας Δημοκρατίας.

Από χθες ο κ. Τσίπρας και η ανεκδιήγητη κυβέρνησή του γνωρίζουν ότι δεν είναι μόνοι τους. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος απέναντί τους !

Θέλω να συγχαρώ όλους τούς υποψηφίους για τον αγώνα τους, γιατί αυτός ενεργοποίησε ακόμη περισσότερο τη συμμετοχή των πολιτών.

Ιδιαίτερα το Βαγγέλη Μεϊμαράκη για τη μεγάλη νίκη του πού στηρίχθηκε στη διαχρονική παρουσία του στους αγώνες της Παράταξης, στην εμπειρία του και στη δυνατότητά του να διασφαλίσει την ενότητα .

Οι αγώνες που έρχονται είναι πολλοί και μεγάλοι. Πρέπει να μας βρουν ενωμένους, έτοιμους και θετικά αλλαγμένους !»