ΣΚΑΛΑ. Στον Δήμο Ευρώτα θα πραγματοποιηθεί φέτος, για τον Νομό Λακωνίας, το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2016.

Διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και περιλαμβάνει ένα πανόραμα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας 5ετίας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου σε συνεργασία με την σκηνοθέτιδα Κλεώνη Φλέσσα. Όλες οι προβολές και οι παράλληλες εκδηλώσεις όπως και τα σεμινάρια θα είναι ελεύθερα για το κοινό. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει αφιερώματα σε ξένους συνθέτες οι οποίοι έχουν δεχθεί την πρόκλησή να συμμετέχουν με την φυσική τους παρουσία και με την διεξαγωγή σεμοναρίων. Έχει εξασφαλιστεί η συμμετοχή δημιουργών από την Λατινική Αμερική, την Νορβηγία και τη Γερμανία. Μέρος του Φεστιβάλ θα προβληθεί σε πόλεις της Πελοποννήσου.

Ο Δήμος Ευρώτα υποδέχεται το Φεστιβάλ στη Σκάλα τιμώντας έτσι τους ανθρώπους του Ντοκιμαντέρ όπως και τους φορείς:
- Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ
- Φεστιβάλ Χαλκίδας
- Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού
- Κέντρο Κοινωνίας, Επιστήμης και Τέχνης CAID
- Φεστιβάλ Αρχαιολογικού – Ιστορικού Ντοκιμαντέρ «Αγών»
- Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας4Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Κύπρου
- Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης διαχειρίστηκε ο ίδιος την πρόταση του Φεστιβάλ και κάλεσε τους διοργανωτές σε μια ζεστή φιλοξενία στον Δήμο Ευρώτα.
Να σημειωθεί ότι το 2014 το Φεστιβάλ είχε πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη.