Υλικά (για 4 άτομα)
• 4 μέτριες πέστροφες,
• χοντροκομμένο μαϊντανό,
• 1 λεμόνι χυμός και ροδέλες,
• 30γρ. βούτυρο,
• ελαιόλαδο,
• αλάτι και πιπέρι, ρίγανη.

Παρασκευή
• Πλένουμε, καθαρίζουμε καλά τις πέστροφες, χαράσσουμε τη σάρκα τους και από τις δύο πλευρές.
• Φτιάχνουμε ένα μείγμα από το αλάτι, πιπέρι, λάδι, λεμόνι και τις αλείφουμε καλά.
• Το υπόλοιπο το περιχύνουμε πάνω στις πέστροφες και μέσα στο ψάρι.
• Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και κόβουμε τις λεμονόκουπες σε ροδέλες και τις βάζουμε μέσα στην κοιλιά τους.
• Τέλος, βάζουμε μικρά κομματάκια βούτυρο πάνω σε κάθε χαραγματιά, προαιρετικά προσθέτουμε σκόρδο.
• Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα περίπου ή ανάλογα με την κουζίνα σας.
• Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.