ΣΠΑΡΤΗ. Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά είναι θέμα που συναντάται σε πολλές πόλεις και μεγάλα χωριά. Ωστόσο στη Σπάρτη το θέμα έχει απασχολήσει την κοινωνία λόγω και των αντιπαραθέσεων που ήρθαν στο φώς κι έχουν να κάνουν με ενστάσεις και καταγγελίες σχετικά με την διαχείριση του ζητήματος.
Μετα από μια έντονη σε τόνους συνέλευση του Φιλοζωικού Συλλόγου Σπάρτης (την Κυριακή 17/1/16) όλα δείχνουν ότι τα πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων σκύλων περνά αποκλειστικά στα χέρια του Δήμου Σπάρτης.


Μετα την παραίτηση μελών του Φιλοζωικού και της προέδρου, λόγω συνθηκών που δεν τους εκφράζουν και δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν, ο Δήμος Σπάρτης θα αναλάβει αποκλειστικά την διαχείριση του καταφυγίου και των αδέσποτων.


Ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος κ Σταύρος Αργυρόπουλος έχει τονίσει ότι το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με ακραίες θέσεις και μεμονωμένες φιλοζωικές κραυγές αλλά με μελέτη, σύστημα, υπομονή και πιστή τήρηση κανόνων και μεθόδων που εισηγούνται οι ειδικοί.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πόλη της Σπάρτης τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι αρμόδιοι, μεταξύ άλλων, είναι:


Η λειτουργία του καταφυγίου σκύλων.
Η σίτιση των ελεύθερων σκύλων στις γειτονιές της πόλης.
Η συνεχής απελευθέρωση σκύλων από αδιάφορους ιδιοκτήτες.
Η μη τήρηση κρίσιμων σημείων όπως η στείρωση, ο εμβολιασμός και το μαρκάρισμα σκύλων, κ.α.