Υλικά (για 4 άτομα)
100 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό χοιρινό ΤΣΙΚΑΚΗΣ-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ από λαιμό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
700 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
300 γρ. κρασί λευκό
500 γρ. ζωμός κοτόπουλου
10 γρ. ρίγανη ξερή
10 γρ. τσάιβς
αλάτι

Παρασκευή
Αλατίζουμε το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό, μέχρι να αποκτήσει πολύ καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές του. Αποσύρουμε σε ένα σκεύος.

Πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα, την επαναφέρουμε στη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αλατίζουμε και σοτάρουμε, μέχρι να αποκτήσουν έντονο χρώμα και να μαλακώσουν.

Επαναφέρουμε το χοιρινό στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το ζωμό και τη ρίγανη, αλατίζουμε, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε αμέσως τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία στο μάτι ή στο φούρνο στους 140° C, μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.