ΣΠΑΡΤΗ. Με την έναρξη της νέας χρονιάς η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» που αποτελείται από Ειδικούς Παιδαγωγούς, Παιδαγωγούς Διαφοροποιημένης Μάθησης, Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Παιδοψυχολόγους, Γυμναστή και εξωτερικό συνεργάτη - επόπτη Παιδοψυχίατρο, οργανώνει μία σειρά από ενημερωτικές δράσεις πολύπλευρου ενδιαφέροντος με Ελεύθερη Είσοδο.

Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα συγκεκριμένο θέμα το οποίο θα παρουσιάζεται αναλυτικά από εξειδικευμένους επιστήμονες, διότι βασική αρχή του κέντρου είναι ότι η πληροφόρηση αποτελεί τη βάση της ενημέρωσης. Οι δράσεις αυτές θα λάβουν χώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κέντρου στην οδό Λεωνίδου 1.

Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τα εξής θέματα:

Ιανουάριος : Προσχολική Ηλικία

Το Σάββατο 30/1 και ώρα 6.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η ομιλία με θέμα :
«Ο λόγος στην προσχολική ηλικία (0-5 ετών)»
Γλωσσικά παιχνίδια κατάλληλα για τις σημαντικότερες ηλικίες – χρήσιμες συμβουλές για γονείς.
Η θεωρητική ανάπτυξη για τα στάδια γλωσσικής ανάπτυξης στην Προσχολική Ηλικία και η παροχή πρακτικών συμβουλών για την ενίσχυση της γλωσσικής ανάπτυξης μέσα από βιωματικές δραστηριότητες θα αποτελέσει το περιεχόμενο της ομιλίας.
Εισηγήτρια : Τραγά Ελένη, Λογοθεραπεύτρια Απόφοιτος Α.Τ.Ε.Ι Πατρών, Πιστοποιημένη Επιμορφώτρια ‘Ψυχοπαιδαγωγικής και Συμβουλευτικής’ από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Φεβρουάριος : Εφηβεία
Το Σάββατο 27/2 και ώρα 6.00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα :
«Μαθησιακές Δυσκολίες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση : Αξιολόγηση και Παρέμβαση»

Η θεωρητική προσέγγιση των Μαθησιακών Δυσκολιών επικεντρωμένη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο και η παροχή προτάσεων αξιολόγησης και υποστήριξης θα αναλυθούν σε αυτήν την ομιλία.
Εισηγήτριες : Ηλιοπούλου Μάρθα Ειδική Παιδαγωγός /Φιλόλογος MA Special Education/B.T.E.C Edexcel, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών
Προσκεκλημένη εισηγήτρια η Ψωμά Μαρία Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος, Συγγραφέας βιβλίων Ειδικής Αγωγής.

Μάρτιος :Σχολική Ηλικία
Το Σάββατο 19/3 και ώρα 6.00 μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα :
«Οργάνωση Σχολικής Μελέτης : Πρακτικές οδηγίες και στρατηγικές μάθησης θεωρητικών μαθημάτων»
Συμβουλές για προγράμματα οργάνωσης μελέτης, παρουσίαση μνημονικών στρατηγικών και τεχνικών αναγνωστικής κατανόησης θα παρουσιαστούν σε αυτή την ομιλία.
Εισηγήτριες : Ηλιοπούλου Μάρθα Ειδική Παιδαγωγός /Φιλόλογος MA Special Education/B.T.E.C Edexcel, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών,
Ευγενία Νίνου, Απόφοιτος Π.Τ.Δ.Ε Πάτρας, Παιδαγωγός Διαφοροποιημένης Μάθησης

Απρίλιος : Αυτισμός
Το Σάββατο 9/4 και ώρα 6.00 μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα :
«Πρακτικές Ένταξης στο Γενικό Σχολείο: Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση»
Θα παρουσιαστούν σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις για τις πρακτικές ενσωμάτωσης μέσα στο σχολείο. Θα γίνει παρουσίαση του Θεσμού της Παράλληλης Στήριξης και των αρχών που πρέπει να την διέπουν.
Εισηγήτριες : Νικόλαρου Χριστίνα/Γεωργία, Ψυχολόγος ΕΚΠΑ , Εξειδικευμένη στη Ψυχοθεραπεία Κοινωνικής και Συναισθηματικής Ανάπτυξης στην Διαχείριση των Διαταραχών Αυτιστικού Φάσματος. Τατσώνα Βικτωρία, Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος/Μεταπτυχιακό Ειδικής Αγωγής
Μάιος : Επαγγελματικός Προσανατολισμός

«Επιλέγω Επάγγελμα , επιλέγω ζωή»
Στα πλαίσια της ομιλίας θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες επιλογής επαγγέλματος με γνώμονα ψυχομετρικά εργαλεία και θα δοθούν συμβουλές για τη συμπλήρωση μηχανογραφικού δελτίου με βάση το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Εισηγήτρια : Ηλιοπούλου Μάρθα Ειδική Παιδαγωγός /Φιλόλογος MA Special Education/B.T.E.C Edexcel, Μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Ειδικών Παιδαγωγών, Πιστοποιημένη σε ψυχομετρικά εργαλεία Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Οι Δράσεις 2016 στο Κέντρο Αγωγής Παιδιού και Εφήβου «Εξέλιξη» έχουν Ελεύθερη Είσοδο και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2731081050/ 6978733472