Γράφει η Ποτούλα Πασχαλίδη

Διαχρονικά, όταν αναλάβει την εξουσία μια Κυβέρνηση σε τούτο τον καταταλαιπωρημένο τόπο, δίνει προτεραιότητα στις …αλλαγές που γεννά το μυαλό των εμπνευσμένων (μπορεί και διεστραμμένων), που διαλέγουμε με την ψήφο μας ή μας τους φοράνε καπέλο. Και αυτές οι επιλογές τους είναι … σημαντικές!
Λίγο μετά τα μισά της δεκαετίας του ΄60, ενέσκηψε στη χώρα η «Εθνοσωτήριος Επανάστασις», η Χούντα των Συνταγματαρχών. Στην κεφαλή ο Γεώργιος Παπαδόπουλος (τι σπάνιο όνομα αλήθεια) παντρεμένος δεκαετίες και με παιδιά. Έλα που όπως συμβαίνει στους περισσότερους που αναλαμβάνουν εξουσία (με οποιοδήποτε τρόπο), άρχισε να βρωμάει η …κυρά και να θέλει φρέσκο κρέας ο τύπος! Ερωτεύθηκε λοιπόν ο Δικτάτωρ την χαριτόβρυτο Δέσποινα και μάνι-μάνι αποφάσισε να χωρίσει την παλιά και να νυμφευτεί τη νέα.

Εκείνη την εποχή το να πάρει διαζύγιο ένα ζευγάρι ήταν χρονοβόρο, όποιος και να ήταν ο λόγος. Γνωστή της οικογένειας μου, είχε παντρευτεί έναν ψυχασθενή που είχε έρθει από το εξωτερικό και δεν ήταν γνωστό το πρόβλημα του στην Ελλάδα. Φανερώθηκε όμως η αρρώστια του αμέσως μετά τον γάμο, και κινήθηκαν αμέσως οι διαδικασίες του διαζυγίου. Δέκα χρόνια πήρε να λυθεί αυτός ο γάμος και ας ήταν τόσο σοβαρό το πρόβλημα.

Ο χρόνος είναι τελικά σχετικός, το απέδειξε και ο Αϊνστάιν με την «Θεωρία της Σχετικότητας». Άμα είσαι Δικτάτορας δεν περιμένεις δεκαετίες, αλλά αποφασίζεις και διατάζεις και …τσούπ, νάτο το αυτόματο διαζύγιο στο πίτς φυτίλι! Και αμέσως … «Δόξει και τιμή στεφάνωσον αυτούς». Γιατί να την σπιτώσει την γκόμενα αστεφάνωτη, όντας ακόμη ο ίδιος παντρεμένος, όπως έκανε κάμποσα χρόνια αργότερα άλλος, ούτε λόγος.

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, οι Έλληνες, επηρεασμένοι από τον λαοπλάνο λόγο του Ανδρέα Παπανδρέου, αποφάσισαν και ψήφισαν …Αλλαγή. Και ο νέος Πρωθυπουργός, πριν ακόμα αρχίσει να μοιράζει άφθονο το χρήμα (δανεικό, ε και!) και να διορίζει χρήσιμους και αχρείαστους, ικανούς και άχρηστους, ξεκίνησε δυναμικά να δίνει λύσεις στα μεγάλα-ανυπέρβλητα προβλήματα που ταλάνιζαν τότε τον λαό. Καμία σχέση δεν είχαν με την Παιδεία, την Υγεία τα οικονομικά κλπ.. Φυσικά δεν υπήρχε μεγαλύτερο άλυτο πρόβλημα από την καθιέρωση του Πολιτικού Γάμου και του έδωσε προτεραιότητα. Διαφωνείτε; Ένας από τους πρώτους νόμους της Κυβέρνησης της Αλλαγής, αφορούσε τον τρόπο που θα ένωναν τις ζωές τους οι Έλληνες πολίτες από εκεί και πέρα. Ο καημός βέβαια ήταν να νομιμοποιηθούν οι εταιρόθρησκοι Πολιτικοί Γάμοι, ο δικός του με την Μάργκαρετ και της Μελίνας με τον Εβραίο Ντασέν (και πολλοί άλλοι).

Τα χρόνια πέρασαν. Κυβερνήσεις ανέβηκαν, Κυβερνήσεις κατέβηκαν , μας άλλαξαν τα φώτα, χωρίς να πιάσουν στα χέρια τους κάτι που να έχει σχέση με την διάλυση ή την νομιμοποίηση των σχέσεων. Είχαν παραλάβει άξια την σκυτάλη του Εθνικού μας Κατήφορου και δεν είχαν χρόνο. Άλλωστε τους είχαν καλύψει οι προκάτοχοι τους.

Και τις τρυφερές υπάρξεις τις χειρίζονταν …βλέποντας και κάνοντας.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Μόλις πριν λίγες μέρες …γιορτάσαμε τον πρώτο χρόνο της πρωτοδεύτερης φοράς αριστερά(!) και η χαρά δεν μετριέται. Μα τι κυβέρνηση βρε παιδί μου και τούτη! Πήρε από το χέρι το λαό και πραγματοποιεί όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις. 12 μήνες τώρα και τι δεν έχουν δεί τα όμορφα ματάκια μας. Λύσανε το Οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Ανορθώσανε την Παιδεία, τα σχολειά γέμισαν Δασκάλους, η θέρμανση στο φούλ, εποπτικά μέσα …άστα να πάνε! Αμ η υγεία!!!!! Τι να πεις για την Υγεία. Αρκεί να πας σε ένα Νοσοκομείο για να καταλάβεις την …τρομακτική αλλαγή. Γεμάτα γιατρούς, Νοσηλευτές, υλικά, εξοπλισμούς κλπ. Αμ η ασφάλεια του Πολίτη, το Μεταναστευτικό, η Ανάπτυξη!!!!(Αχ, αυτή η Ανάπτυξη!)….

Και μια και όλα είναι στην θέση τους όμορφα τακτοποιημένα, ασχολήθηκαν οι άνθρωποι και με τα σημαντικά, με εκείνα που χωρίς την ύπαρξη τους σαν κράτος δεν φτουράμε. Είχαν χρόνο ελεύθερο μπόλικο και είπαν να τον αξιοποιήσουν. Ας πάει και το παλιάμπελο!

Έτσι, έχουμε πλέον στα χέρια μας τον νόμο για το «Σύμφωνο Συμβίωσης των Ομόφυλων ζευγαριών». Άντε να τακτοποιηθούν και αυτοί που η κοινωνία τους είχε στην παρανομία, να κάνουν οικογένειες, να μπουν σε μια σειρά. Έχει μπόλικους που περίμεναν καιρό. Μπόλικους (ανθρώπους) και …προβεβλημένους. Μπράβο στην Κυβέρνηση με τους στόχους και τις προτεραιότητες της! Όχι! Μπράβο. Δεν μένει τίποτε άλλο παρά να ευχηθούμε «ΒΙΟΝ ΑΝΘΟΣΠΑΡΤΟΝ».

Και αφού ευχηθούμε, να μαζευτούμε στη γωνιά μας, μπας και καταφέρουμε να αντέξουμε.

Σημ. Δεν έχω κανένα πρόβλημα προσωπικά, ούτε με το Αυτόματο διαζύγιο, ούτε με τον Πολιτικό Γάμο, ούτε με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων. Έπρεπε να γίνουν και να υπάρχουν. Στις προτεραιότητες κάποιων …Αρχόντων αναφέρομαι.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr