ΣΚΑΛΑ. Ξεκίνησε σήμερα το 2ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου το οποίο φιλοξενεί για το Νομό Λακωνίας ο Δήμος Ευρώτα στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας.

Το Φεστιβάλ, που περιλαμβάνει ένα πανόραμα εβδομήντα ελληνικών και ξένων κινηματογραφικών παραγωγών της τελευταίας πενταετίας, παράλληλες εκδηλώσεις και σεμινάρια, θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερις πόλεις της Πελοποννήσου, την Καλαμάτα, την Αμαλιάδα, το Άργος και τη Σκάλα. Όλες οι προβολές και οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ είναι ελεύθερες για το κοινό, ενώ συμπεριλαμβάνεται συγκεκριμένη θεματική ενότητα με τίτλο «Εκπαιδευτική Ζώνη» που απευθύνεται στους μικρούς σινεφίλ. Ειδικά στη Σκάλα θα προβληθούν 6 ντοκιμαντέρ με επιστημονικό και περιβαλλοντικό περιεχόμενο στην «Εκπαιδευτική Ζώνη» τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές από όλα τα σχολεία του Δήμου Ευρώτα. Όσον αφορά την «Κυρίως Ζώνη» θα προβληθούν συνολικά οχτώ ντοκιμαντέρ στη διάρκεια των τριών ημερών.

Το σημερινό πρόγραμμα προβολών περιελάμβανε Εκπαιδευτική Ζώνη το πρωί με προβολές για μικρούς και Κυρίως Ζώνη για το απόγευμα με τις εξής προβολές:

18.00: Cultures of resistence
Σκηνοθεσία: Lara Lee, 75 λεπτά

19.30: Παράδοξη πατρίδα
Σκηνοθεσία: Νίκος Ασλανίδης, 56 λεπτά

20.30: Στη φωλιά του χρόνου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Παπαηλιού,68 λεπτά

22.00: Νίκος Δραγούμης, ένας ζωγράφος στη σκιά της ιστορίας
Σκηνοθεσία: Κλεώνη Φλέσσα, 29 λεπτά