ΣΠΑΡΤΗ. Στο δελτίο (1/2/16) της Περιφερειακής Τηλεόρασης Best tv αναδείχθηκε το θέμα του νέου αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης. Το ρεπορτάζ του καναλιού που πλέον αφορά και στη Λακωνία ανέφερε μεταξύ άλλων :

«Πολύ συζήτηση έχει γίνει για το νέο αρχαιολογικό μουσείο της Σπάρτης στο ΧΥΜΟΦΙΞ. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης , που ελήφθη κατά πλειοψηφία, έρχεται να στηρίξει την προσπάθεια της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και της αντιπειφερειάρχου Ντίας Τζανετέα για τον αποχαρακτηρισμό του κτιρίου ΧΥΜΟΦΙΞ ως διατηρητέου βιομηχανικού κτιρίου. Παράλληλα με τη δημιουργία Μουσείου η απόφαση αξιώνει και την εκπόνηση των μελετών που απαιτούνται καθώς και την εξεύρεση των απαραίτητων πόρων.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης επιδίωξε την συμμετοχή και του Δήμου Σπάρτης στην προγραμματική σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας τονίζοντας μάλιστα ότι αν χρειαστεί θα αναζητηθούν και πόροι. Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα τονίζει την κρισιμότητα της απόφασης του όσο και τη σημασία που έχει οποιαδήποτε κίνηση, διεκδίκηση και μελέτη να έχει προηγουμένως «καθαρίσει το κουφάρι του ΧΥΜΟΦΙΞ» έτσι ώστε η πόλη να αποκτήσει νέο Αρχαιολογικό Μουσείο αντάξιο της ιστορίας της».