Χωρίς καφεϊνη αλλά με πολύ αδρεναλίνη

ΣΠΑΡΤΗ. Ιστορικές στιγμές έζησαν οι απεργοί της 4ης Φεβρουαρίου στη Σπάρτη. Ποτέ άλλοτε τόσοι απεργοί δεν συντονίστηκαν και δεν συμφώνησαν. Νέοι και μεσήλικες, άνδρες και γυναίκες, δεξιοί και αριστεροί, αγρότες κι επιστήμονες μετέτρεψαν την συντηρητική Σπάρτη σε πόλη της απεργίας και της αντίδρασης.
Χιλιάδες κόσμου κι εκατοντάδες τρακτέρ «κούνησαν» τη Λακωνία και έστειλαν μήνυμα τόσο στα Κυβερνητικά όσο και στα βουλευτικά γραφεία του Νομού.
Με συνθήματα κατα του Ασφαλιστικού που προωθεί η Κυβέρνηση, του Φορολογικού αλλά και των μέτρων του Μνημονίου οι Λάκωνες διαδήλωσαν ζωντανά και αποφασισμένα.

Συμπέρασμα: Θίγονται πλέον όλοι οι Έλληνες στο εισόδημά τους και δεν έχουν τίποτα να χάσουν ακόμα και αν απεργήσουν μία, δύο ή και περισσότερες ημέρες.
Το αν φέρει αποτέλεσμα η κινητοποίηση των Ελλήνων και των Λακώνων εξαρτάται απο τον βαθμό ελληνικότητας της Κυβέρνησης.

Πάντως η Λακωνία γνώρισε σήμερα ότι με ενωμένη τη γροθιά και σφιγμένα όλα τα δάκτυλα μπορεί να στείλει καθαρό μήνυμα.

Δεκάδες φορείς, Κέντρα, Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες, Σωματεία, Ενώσεις, Σύλλογοι, ιδιώτες και δημόσιοι λειτουργοί, άνεργοι, εργάτες, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες ενώθηκαν στους δρόμους της Σπάρτης και πότε με Θεοδωράκη, πότε με Ξυλούρη βάδισαν αταλάντευτα στην πορεία που είχε μία σημαία, την Ελληνική, κι ένα σύνθημα, Ο Έλληνας δεν αντέχει και δεν ανέχεται άλλο.

Ευχή όλων των μήνυμα της κινητοποίησης να είναι ο καταλύτης εξελίξεων που σε σύντομο χρόνο θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων.
Πάρκο ΟΤΕ και κεντρική Πλατεία τα ορμητήρια των απεργών. Η απεργία Γενική, το ΠΑΜΕ σταθερό στην αυτόνομη αλλά ακαταμάχητη στάση του.
Στη Σπάρτη όλα τα καταστήματα, τα γραφεία και οι επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστά όλη την ημέρα. Εξαίρεση αποτέλεσαν οι ξένες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και κάποιες τράπεζες όπου χρειάστηκε παρέμβαση της συντονιστικής επιτροπής των απεργών για να κλείσουν. Εκατοντάδες τρακτέρ απ’ όλη τη Λακωνία κύλησαν μέσα στους δρόμους της Σπάρτης όπως το αίμα στις φλέβες του εξεγερμένου. Απίστευτες εικόνες. Μοναδικές στιγμές. Ευκαιρία για κάθε Κυβερνήτη να επιλέξει στρατόπεδο…

Η απεργία πέτυχε και το ημερολόγιο έγραφε Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016.

Δείτε στις 12 το μεσημέρι στο notospress.gr όλο το φωτορεπορτάζ και video απο την Απεργία.

To ψήφισμα των Φορέων που συμμετείχαν στην Απεργία έχει ως εξής:

"Σήμερα εδώ, στην Σπάρτη, οι Φορείς που υπογράφουμε το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ, και οι άνθρωποι τους οποίους εκπροσωπούμε, όλοι οι Λάκωνες εργαζόμενοι, αγρότες, υπάλληλοι, επιστήμονες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και άλλες κοινωνικές ομάδες, αποφασίσαμε και δηλώνουμε ότι: Είμαστε ενάντια στο άδικο και μη βιώσιμο «προσχέδιο» του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, το οποίο, όπως προτείνεται, προσβάλλει την ανθρώπινη αξία και αντιβαίνει στο Σύνταγμα (άρθρο 22 παρ. 5).
Η τυχόν εφαρμογή του μεγαλύτερου μέρους των διατάξεων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο αυτό θα πλήξει ολόκληρη την κοινωνία, θα καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της Χώρας, αφού θα οδηγήσει σε δήμευση του εισοδήματος των ασφαλισμένων, σε μαζική και βίαιη έξοδο από το επάγγελμα μεγάλου αριθμού ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων, καθώς και στην έξαρση της φοροδιαφυγής, ενώ παράλληλα θα καθίσταται εξαιρετικά επισφαλής η εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.
Με τα δεδομένα αυτά, όλοι οι Φορείς της Λακωνίας: είμαστε ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου σχεδίου και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να διοργανωθεί από την Κυβέρνηση ένας ουσιαστικός, ενδελεχής και εξαντλητικός διάλογος με τη συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων, Επιστημονικών και άλλων Φορέων, όπου με συγκεκριμένα στοιχεία, πνεύμα λογικής, ισότητας, δικαιοσύνης και ισονομίας θα σχεδιαστεί μια βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση.
Με αφετηρία τη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση της Σπάρτης και της Πορείας Συλλαλητηρίου που θα ακολουθήσει ευθύς αμέσως στους κεντρικούς δρόμους της πόλης·
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ
Να βρίσκονται σε επιφυλακή για νέους ΑΓΩΝΕΣ στην περίπτωση που η Κυβέρνηση και οι Δανειστές δεν αφουγκραστούν ως οφείλουν το μήνυμα το δικό μας αλλά και αυτό που εκπέμπεται σήμερα, τώρα, σε ολόκληρη τη Χώρα".