ΓΕΡΑΚΙ. Μεσημέρι στο Γεράκι Λακωνίας και στο ΚΕΠ εργάζονται οι δύο γυναίκες. Λίγο πιο μακριά έχει σταθμεύσει το αυτοκίνητό του ο 82χρονος Α.Π. κάτοικος Γερακίου. Κατευθύνεται προς το ΚΕΠ όπου όπως αποδεικνύεται έχει σκοπό να λογομαχήσει με την 43χρονη υπάλληλο Μ. Χ.την οποία βρίζει προκλητικά . Η διαφωνία τους βρίσκει στο πλατύσκαλο του ΚΕΠ και ο ηλικιωμένος τραβά περίστροφο και πυροβολεί 3 φορές, τις 2 κατα της γυναίκας. Την τραυματίζει στο χέρι. Πυροβολεί και προς την πλευρά των πολιτών. Νέοι άνδρες που βρίσκονταν πλησίον τον ακινητοποιούν και του παίρνουν το όπλο, τον δένουν με σχοινί και τον κρατούν κάτω ενώ η γυναίκα αιμόφυρτη μεταφέρεται στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη.

Η Αστυνομία καταφθάνει, σε λίγη ώρα, συλλαμβάνει τον ηλικιωμένο και προχωρά σε έρευνα στο όχημά και στο σπίτι του. Ανακαλύπτει άλλα 2 περίστροφα, ένα Sten MK2 κι ένα κυνηγετικό όπλο στο αυτοκίνητο.
Ο δράστης κρατείται στην Ασφάλεια Σπάρτης ενώ το θύμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Σπάρτης, εκτός κινδύνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ηλικιωμένος, που έχει και χαρακτηριστικό παρατσούκλι, δεν είχε δώσει δικαίωμα στο παρελθόν σε κάτι παρόμοιο ωστόσο λέγεται ότι προ ημερών είχε διαπληκτιστεί με το θύμα στον χώρο εργασίας του αποθανόντος συζύγου της 43χρονης. Θεωρείται σχετικά οξύθυμος κι εριστικός.

Ο δράστης δεν έχει οικογένεια (μια αδελφή κατάκοιτη), ενώ το θύμα έχει δύο παιδιά μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και εργάζεται σε δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα.
Η κοινωνία του Γερακίου είναι συγκλονισμένη από την παρολίγον τραγωδία.
Εισαγγελέας ήδη διερευνά την υπόθεση.