ΣΠΑΡΤΗ. Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες στο έργο της Παράκαμψης Σπάρτης, γνωστό ο «Σκούρα – Πυρί» και γνωστότερο ως αμαρτωλό έργο...Αυτό μάθαμε στο ρεπορτάζ του BEST TV από τη Λακωνία που προβλήθηκε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Πρόκειται για οδικό έργο που θα συνδέσει τον κλάδο Λεύκτρο Σπάρτη με την Ε.Ο. Σπάρτης - Γυθείου (στο ύψος του στρατοπέδου ΚΕΕΜ) και είναι το έργο που πιστώνεται μεν τη σύνδεση της νότιας Λακωνίας με το κέντρο, αλλά χρεώνεται την απόλυτη παράκαμψη της Σπάρτης από όσους κατέρχονται στη Λακωνία και δεν έχουν προορισμό την πρωτεύουσα της.

Είναι έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του ΕΣΠΑ και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων 2007 – 2013. Μάλιστα η Περιφέρεια έχει ζητήσει παράταση του χρόνου αποπεράτωσης του έργου.

Μετα από εγκληματικές καθυστερήσεις και απώλειες πόρων το έργο φαίνεται ότι τελικά θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι του 2016 αφού υπάρχει πάντα ο φόβος των καθυστερήσεων λόγω αρχαιολογικών ευρημάτων στην έξοδο του έργου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο (νέος) προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 19.650.000€.
Το έργο έχει βελτιωθεί στα τεχνικά του σημεία αφού από 9 μέτρα πλάτος γίνεται 11.
Ανάδοχος του έργου είναι η Intrakat.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και αυτή την περίοδο βρίσκεται στο στάδιο διευθέτησης του ποταμού Ευρώτα και ολοκλήρωσης της γέφυρας στο ύψος της Σκούρας.

Δείτε το video