ΛΑΚΩΝΙΑ. Μια ενθουσιώδης ανακοίνωση από τους Αγροτικούς Συλλόγους Ευρώτα και Αν. Μάνης έρχεται να αποτιμήσει την απεργία της 4ης Φεβρουαρίου.

Για τους αγρότες που εκπροσωπούν οι δύο αυτοί σύλλογοι λοιπόν, η Πανελλαδική απεργία της προηγούμενης Πέμπτης ήταν πρωτόγνωρη σε ένταση και αυτό τους επιτρέπει να ελπίζουν πως η κυβέρνηση «πήρε το μήνυμα».

Η Σπάρτη ενωμένη, λένε, βροντοφώναξε «Δεν πάει άλλο» και οι αγρότες έδειξαν πως είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα παρατάσσοντας περισσότερα από 400 αγροτικά στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Αντίστοιχες βέβαια κινητοποιήσεις, σημειώνουν, πραγματοποιήθηκαν τόσο στους Μολάους όσο και στη Νεάπολη ενώ υπογραμμίζουν ότι η καθολική συμμετοχή όλων των επαγγελματικών κλάδων είχε καθοριστική για την επιτυχημένη διαμαρτυρία σημασία.

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αν. Μάνης και Ευρώτα τονίζουν πως αυτή ήταν μόνον η αρχή του αγώνα και της σύμπλευσης με τις άλλες παραγωγικές τάξεις της κοινωνίας στη μάχη εναντίον όχι της σημερινής κυβέρνησης αλλά όλων όσων επιχειρούν «να μας αφανίσουν».

Για τους Αγροτικούς Συλλόγους Αν. Μάνης και Ευρώτα, η κυβέρνηση οφείλει να:
-Αποσύρει το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί
-Εκκινήσει ουσιαστικό διάλογο με τους εμπλεκόμενους επαγγελματικούς φορείς

«Ο αγώνα μας είναι ακομμάτιστος και θα πολεμάμε για τα δίκαια αιτήματα μας. Θα πολεμάμε για να υπάρχει ζωή και ανάπτυξη στην επαρχία ,για να κρατήσουμε την γη μας, τις αξίες μας και την αξιοπρέπειά μας . Για να μην επιτρέψουμε την δημιουργία καινούργιων ανέργων. Για να παράγουμε ποιοτικά προϊόντα και να φτιάξουμε τις συνθήκες περαιτέρω ανάπτυξης του αγροτικού τομέα ώστε να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας.

Σαν αγροτικοί Σύλλογοι Ευρώτα και Αν. Μάνης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τούς αγρότες του νομού που συμμετείχαν σ᾽ αυτή την προσπάθειά μας. Χαιρετάμε δε και το καινούργιο μπλόκο που δημιουργήθηκε στην Γέφυρα του Ευρώτα στην Σπάρτη», καταλήγει η ανακοίνωση.