ΣΠΑΡΤΗ. Σκληρή ανταπάντηση διαφύλαξαν για τον Πρόεδρο του Σωματείου των Οικοδόμων Σπάρτης κ. Ματζουράνη τα μέλη του ΔΣ του σωματείου, μέλη του ΠΑΜΕ Οικοδόμων. Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΜΕ Οικοδόμων αρχικά κατηγόρησε τον κ. Ματζουράνη ότι χωρίς να συγκαλέσει ΔΣ κάλεσε στην απεργιακή συγκέντρωση της αρεσκείας του για να λάβει την απάντηση του Προέδρου του Σωματείου «τους αφήνω στην απομόνωση γιατί δεν έκαναν καν τον κόπο να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου».

Στην νέα ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Οικοδόμων με τίτλο «Γκεμπελίσκοι της οκάς», ο κ. Ματζουράνης κατηγορείται ότι ποτέ δεν συγκάλεσε Διοικητικό Συμβούλιο ακόμη κι αν αυτό ισχυρίζεται γιατί φοβήθηκε πως αυτό θα υιοθετούσε την πρόταση για την απεργία και το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ όπως έχει ξανακάνει.

«Στη «λακωνική» απάντηση του κ. προέδρου του σωματείου οικοδόμων Σπάρτης προς το ΠΑΜΕ, αναφέρεται μεταξύ άλλων σοφιστειών, μιας και δεν απαντάει επί της ουσίας στην καταγγελία του ΠΑΜΕ, ότι τα μέλη του (!) δεν παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ).

Αυτονόητο βεβαίως ότι δεν ...προσήλθαμε διότι:
α) Δεν ειδοποιηθήκαμε από τον πρόεδρο ως όφειλε
β) (και κυριότερο) ...ουδέποτε πραγματοποιήθηκε η εν λόγω «συνεδρίαση», γεγονός που το επιβεβαιώνει η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ.

Ας μας απαντήσει ο κ. πρόεδρος:

Πώς γίνεται να «πραγματοποιήθηκε» συνεδρίαση του ΔΣ στις 2 Φεβρουαρίου στις 7.οο το απόγευμα και τα τοπικά sites να έχουν δημοσιεύσει την απόφαση του, από ...το πρωί (!) της ίδιας μέρας;

Καλούμε τον κ. πρόεδρο ...
1) να μας απαντήσει, γιατί δεν συγκάλεσε Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του σωματείου για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, όπως επανειλημμένα του προτείναμε;
2) να παρουσιάσει το βιβλίο πρακτικών (αν υπάρχει) ή τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ, συμπεριλαμβανομένης και της «συνεδρίασης» φάντασμα της 2/2.2016 (!).
3) να παρουσιάσει το βιβλίο πρακτικών (αν υπάρχει) ή τα πρακτικά των ΓΣ

Έτσι θα δουν οι συνάδελφοι οικοδόμοι, αν έχει συγκαλέσει καμιά ΓΣ για τα οξυμένα προβλήματα του κλάδου και για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Έτσι όλοι θα καταλάβουμε ότι αυτό δεν είναι λειτουργία εργατικού σωματείου, δεν είναι καν ...καφενείο, που τουλάχιστον εκεί συζητούμε όλα τα προβλήματά μας.

Γιατί λοιπόν ο κ. πρόεδρος έδρασε εν κρυπτώ από τους συναδέλφους του; Γιατί απέφυγε τη συνεδρίαση του ΔΣ;

Την απέφυγε, γιατί, αναγκαστικά, θα συζητούσε την πρόταση του ΠΑΜΕ για την απεργία, την απέφυγε γιατί όπως έγινε και στην προηγούμενη συνεδρίαση θα υιοθετηθεί από τους συναδέλφους, το πλαίσιο διεκδικήσεων και η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ταξικού κινήματος.

Μήπως ο κ. πρόεδρος έχει επηρεαστεί -στη δράση του- από τις πολλές συναναστροφές του, με τα κυβερνητικά στελέχη στις συγκεντρώσεις στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ (;)

Πάντως ας ξέρει, στο οικοδομικό κίνημα που με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, είχε σοβαρές κατακτήσεις, η συκοφαντία τα ψέματα και η λάσπη δεν πιάνουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα για να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στα μέτρα που έρχονται.

Σπάρτη - ΠΑΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ»