ΣΠΑΡΤΗ. Από το Δήμο Σπάρτης ανακοινώνεται ότι από σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου το βράδυ θα ξεκινήσει η αποκομιδή απορριμμάτων από τους κάδους που έχουν διανεμηθεί στους κατοίκους της οδού Κων. Παλαιολόγου, σύμφωνα το νέο Πρόγραμμα Διαχείρισης Αστικών Στερεών Απορριμμάτων (Διαλογή στην πηγή, Αποκομιδή πόρτα-πόρτα).

Η αποκομιδή θα γίνεται σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα, όπως έχει ήδη κοινοποιηθεί:

Σπάρτη - κέντρο πόλης
-Κάδοι με κίντρινο Καπάκι (Χαρτί-Χαρτόνι): Τρίτη και Πέμπτη, μετά τις 21.00 και Σάββατο μετά τις 14.00
-Κάδοι με μπλε καπάκι (Πλαστικά): Παρασκευή, μετά τις 21.00
-Κάδοι καφέ χρώματος (Οργανικά απορρίμματα και υπόλειμμα): Καθημερινά
Κυριακή έως Παρασκευή, μετά τις 21:00 και Σάββατο, μεταξύ 15:00 έως 17:00

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι οι υπάρχοντες πράσινοι και μπλε κάδοι που βρίσκονται επί Κων. Παλαιολόγου αποσύρονται σήμερα το πρωί.

Κάδοι σε κοινόχρηστη χρήση (αντίστοιχου χρώματος για τα παραπάνω υλικά) θα τοποθετηθούν σε σημείο πλησίον του Σταδίου Σπάρτης (Οδός Τριακοσίων) και επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως (παραπλεύρως Β΄ Γυμνασίου-Λυκείου). Επίσης, κοινόχρηστοι κάδοι σε μορφή κώδωνα μπλε χρώματος (για γυάλινες συσκευασίες) και βυσσινί χρώματος (για αλουμίνιο και σιδηρούχες συσκευασίες), με ειδικές οπές (τρύπες) για τα αντίστοιχα υλικά συσκευασιών, θα τοποθετηθούν στα παραπάνω σημεία, όπως και σε κεντρικά σημεία της οδού Κων. Παλαιολόγου.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε κάδος είναι αριθμημένος και έχει παραχωρηθεί στον υπεύθυνο κάθε οικίας-πολυκατοικίας-καταστήματος, όπου και ανήκει.
Οι κάδοι με φροντίδα του υπεύθυνου θα βγαίνουν για αποκομιδή των απορριμμάτων τις κατάλληλες ώρες-ημέρες και ύστερα θα επιστρέφουν στον ιδιωτικό χώρο τοποθέτησης.