Με πολλά προβλήματα και καθυστερήσεις προχωρούν οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος προς την Αθήνα. Όπως αναφέρει το newsbomb ο Χ. Αναγνωστάκος από τον Αγροτικό Σύλλογο Ευρώτα, δήλωσε πριν από λίγο ότι «από τη Σπάρτη μέχρι τον Ισθμό, τα αστυνομικά μπλόκα που συνάντησαν και τους έκαναν ελέγχους ήταν πολλά. Ενδεικτικά ανέφερε ότι έγιναν έλεγχοι στου Αρδάμη όρια Αρκαδίας - Λακωνίας, στην Τεγέα ύψος Σακελλαράκου, στα διόδια του αυτοκινητόδρομου κι αυτή την ώρα έφτασαν στον Ισθμό και ξεφορτώνουν από τις νταλίκες τα δεκατρία τρακτέρ που έφεραν από τη Σπάρτη.

Πρόσθεσε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα και θα τα βάλουν προπομπούς στην αυτοκινητοπορεία μαζί με τα αγροτικά αυτοκίνητα και δεκάδες λεωφορεία που έχουν φτάσει στον Ισθμό από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, μόλις φτάσουν και τα τρακτέρ από τον Πύργο και τη Ναύπακτο, όπου έχουν καθυστερήσει και θα κινήσουν όλοι μαζί για την Αθήνα».

Επιπλέον, το ΑΠΕ-ΜΠΕ φιλοξενεί δηλώσεις τόσο του Χρήστου Αναγνωστάκου όσο και του Χρήστου Τσάμη από τα μπλόκα της Αρκαδίας στις οποίες τονίζεται ότι «Οι αγρότες της Πελοποννήσου δεν μεταφέρουν προϊόντα με τα αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα και ανεβαίνουν στην Αθήνα για να διαδηλώσουν ειρηνικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα λεωφορεία της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας θα αφήσουν τους αγρότες στην πλατεία Καραϊσκάκη, στους γύρω δρόμους θα παρκάρουν τα αγροτικά αυτοκίνητα και στη συνέχεια θα μεταβούν στο Σύνταγμα.

Φωτογραφίες από Newsbomb και το μπλόκο των αγροτών της Λακωνίας στον Ισθμό