Μετά από επεισόδια, ένταση, μποτιλιάρισμα και μια μέρα στο δρόμο, οι αγρότες βρίσκονται αυτήν την ώρα στην Πλατεία Συντάγματος και την Ομόνοια. Στις συγκεντρώσεις που εξελίσσονται απολύτως ειρινικά υπολογίζεται πως συμμετέχουν περισσότεροι από 10.000 αγρότες αλλά και εργαζόμενοι από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους ενώ ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς.

Νωρίτερα, όπως είχε συμφωνηθεί από το πρωί με την Κυβέρνηση, τρακτέρ του μπλόκου της Νίκαιας παρήλασαν από την πλατεία Συντάγματος συνοδεία δυνάμεων ασφαλείας δημιουργώντας ρίγη ενθουσιασμού στους περευρισκόμενους.

Αυτήν την ώρα οι αγρότες έχουν ανάψει φωτιά μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ενώ από το απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος έχουν στηθεί σκηνές και ζεσταθεί κατσαρόλες με...φασολάδα. Όσο για τη συγκέντρωση, τις ομιλίες και τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα.

Παρά τη βροχή, οι διαδηλωτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να παραμείνουν για όσο χρειαστεί και μάλιστα, έως ότου αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Εξάλλου, όλα δείχνουν ότι η αυριανή προσέλευση στο “αγωνιζόμενο” κέντρο της Αθήνας θα είναι ακόμη δυναμικότερη.

Όσο κυλά ο χρόνος πάντως αποκτά ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον το τι θα φέρει η αυριανή ημέρα...