ΣΠΑΡΤΗ. Παρουσίαση του αθλήματος της ξιφασκίας σε αμαξίδιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου το πρωί στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Σπάρτης και στις 11:30 στον προαύλιο χώρο του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης.

Και στις δυο περιπτώσεις οι αθλητές εντυπωσίασαν και συγκίνησαν δίνοντας πάνω από όλα ένα δυνατό μήνυμα ζωής και περιγράφοντας απολύτως ολοκληρωμένα την έννοια της υπέρβασης.

Η επίδειξη αυτή αποτέλεσε μία σημαντική ευκαιρία ανάδειξης των ειδικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων των αθλητών αυτών και διάδοσης του παραολυμπιακού ιδεώδους. Οι αθλήτριες και οι αθλητές αναφέρθηκαν στους κινδύνους που ελλοχεύει η χρήση κάθε τροχοφόρου οχήματος στη ζωή και την υγεία των ανθρώπων και πώς η αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων θα περιορίσει τις κάθε μορφής αναπηρίες. Άλλωστε η πραγματικότητα και τα στατιστικά στοιχεία αποδεικνύουν καθημερινά ότι τα τροχαία ατυχήματα λαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στις αναπηρίες.

Μεγάλη βαρύτητα έδωσαν και στο μήνυμα «Σχεδιάζουμε για όλους» με έμφαση στην πόλη, τα πεζοδρόμια, τις διαβάσεις και τις εισόδους των κτιρίων.