ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και την παγκόσμια ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης σε συνεργασία με το σύλλογο φίλων της Βιβλιοθήκης υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημέρες βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης». Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά των τάξεων Γ, Δ, Ε, ΣΤ Δημοτικού σχολείου και Γυμνασίου θα διαρκέσει από τις 4 Απριλίου μέχρι 23 Απριλίου 2016.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κουβεντιάσουν και να θέσουν ερωτήματα στη συγγραφέα και εικονογράφο κ. Μαρία Δαρδανού, να μάθουν για την εικονογράφηση των βιβλίων της «Ο μαγικός κήπος» και «Η μαγική φλόγα». Να εργαστούν πάνω σε σχέδια του εικονογράφου κ. Αθανασίου Σισμάνη και να ασχοληθούν, με την καθοδήγησή των υπευθύνων του προγράμματος, με την εικονογράφηση βιβλίου.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου – Δημοσίων Βιβλιοθηκών για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Βιβλίου με το κεντρικό μήνυμα «διαβάζω και αλλάζω».

Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να συνδράμουν στην υλοποίηση του προγράμματος, μπορούν να επικοινωνούν με τη Βιβλιοθήκη και να ενημερώνονται για τις ακριβείς ώρες και ημέρες, που θα έχουμε επισκέψεις σχολείων.

Ιδιαίτερα, τα μέλη του συλλόγου - εκπαιδευτικοί μπορούν να οργανώσουν επισκέψεις με μαθητές-μαθήτριές τους, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί από τις Διευθύνσεις των σχολείων τους.

Σημειώνεται ότι υπάρχει ευελιξία στο ωράριο υλοποίησης του προγράμματος, εντός του ωραρίου λειτουργίας της Βιβλιοθήκης, αρκεί να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Βιβλιοθήκη. (τηλ 27310 26853)