ΣΠΑΡΤΗ. Την Τρίτη 5 Απριλίου στις 13.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης η Αμερικανική Πρεσβεία διοργανώνει Ημερίδα για τους αμερικανούς υπηκόους που κατοικούν στη Ν. Πελοπόννησο.

Η ημερίδα έχει σκοπό την ενημέρωση του κοινού από εκπροσώπους της Πρεσβείας για τους τρόπους συμμετοχής στις αμερικανικές εκλογές από την Ελλάδα, για θέματα Συντάξεων και άλλες προξενικές υπηρεσίες για Αμερικανούς που διαμένουν μόνιμα ή ταξιδεύουν στην Ελλάδα.

Συμπληρωματικά της Ημερίδας, κλιμάκιο από την Αμερικάνικη Πρεσβεία θα προσφέρει προξενικές υπηρεσίες, όπως αιτήσεις για διαβατήρια ατόμων που απαιτείται η προσωπική τους παρουσία ενώπιον Προξένου, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών των οποίων οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες, θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές πράξεις, και θα παρέχει πληροφορίες για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους για τις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές του Νοεμβρίου.

Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται αποκλειστικά κατόπιν ραντεβού, στη Βιβλιοθήκη του Πνευματικού Κέντρου Σπάρτης , τις εξής μέρες και ώρες:
-Τρίτη, 5 Απριλίου - 9:30 π.μ.. - 12:00 μ.μ. και 3:00 μ.μ. – 6:00 μ.μ.
-Τετάρτη, 6 Απριλίου - 9:00 π.μ. – 3:00 μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να κλείσουν ραντεβού στα τηλέφωνα 210-720-2408 και 210-720-2446, Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.

Επίσης, εκπρόσωπος από το Τμήμα Συντάξεων θα απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με συνταξιοδοτικά θέματα, τις ίδιες ώρες, την Τρίτη, 5 Απριλίου, χωρίς ραντεβού.