Με συκοφαντίες και ψεύδη κατηγορούν οι Κυνηγοί των Μολάων Οικολόγους και Φιλόζωους πως επιχειρούν να απαγορεύσουν το κυνήγι που αποτελεί άλλωστε θεσπισμένη και νόμιμη δραστηριότητα. Οι κυνηγοί δεν είναι διατεθειμμένοι να υποχωρήσουν γιατί, όπως υποστηρίζουν, αγαπούν τα ζώα, φροντίζουν το περιβάλλον και πολεμούν τη λαθροθηρία.

ΜΟΛΑΟΙ. Σε έντονο ύφος απαντά ο Κυνηγετικός Σύλλογος Μολάων στις επιστολές του Πανελληνίου Φιλοζωικού Σωματείου αφενός και των Οικολόγων- Πράσινων αφετέρου προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος με τις οποίες ζητούν την πλήρη κατάργηση του κυνηγιού. Η αντίδραση του Κ.Σ. Μολάων δεν εδράζεται μόνον στο αίτημα αυτό καθ’ αυτό αλλά και στην επιχειρηματολογία που το περιβάλλει και την οποία οι κυνηγοί χαρακτηρίζουν «ψεύτικη και συκοφαντική».

Συγκεκριμένα, ο Κ.Σ. Μολάων απαντώντας στο Πανελλήνιο Φιλοζωικό Σωματείο σημειώνει πως οι «λαθροθήρες και παράνομοι κυνηγοί» όπως οι ίδιοι οι φιλόζωοι τους χαρακτηρίζουν, έδωσαν όταν τους ζητήθηκε από το Φιλοζωικό Σωματείο 200 κιλά τροφές για τα αδέσποτα του Δ. Μονεμβασίας δείχνοντας «έμπρακτα την αγάπη τους στα ζώα». Όμως τότε δεν δίστασαν, τονίζουν, να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση από τους «αλήτες».

Απαντώντας τώρα στους Οικολόγους-Πράσινους τους οποίους οι κυνηγοί κατηγορούν ότι επιχειρούν «με ψεύδη και συκοφαντίες να παρουσιάσουν ότι το κυνήγι αποτελεί απειλή και πως πρέπει να καταργηθεί χωρίς να υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση επ’ αυτού, παρά μόνο επειδή έτσι γουστάρουν αυτοί», επισημαίνουν ότι το νόμιμο κυνήγι δεν αποτελεί απειλή για το περιβάλλον. Αντίθετα, απειλή αποτελεί η λαθροθηρία και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος για την αποφυγή των οποίων οι κυνηγετικοί σύλλογοι στηρίζουν οικονομικά το Σώμα της Θηροφυλακής, τη διενέργεια σπορών, δενδροφυτεύσεων, καταμετρήσεων θηραμάτων. Οι κυνηγοί σημειώνουν επ’ αυτού πως οι Οικολογικές Οργανώσεις δεν υπόκεινται σε οικονομικό έλεγχο παρότι εισπράττουν χρήματα σε αντίθεση με τους κυνηγετικούς συλλόγους που «ξεσκονίζονται» τακτικά.

Ο Κ.Σ. Μολάων στην ίδια ανακοίνωση καλεί όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις να υπερασπιστούν το παραδοσιακό κυνήγι και να το διατηρήσουν ακόμη κι αν χρειαστεί να φτάσουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο γιατί «η θήρα είναι μια νόμιμη δραστηριότητα θεσπισμένη με Νόμους και προβλεπόμενη στο Σύνταγμα της Ελλάδος, είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας και δεν θα επιτρέψουμε να το καταστρέψουν κάποιοι γιατί απλά τρέφουν μίσος για τους κυνηγούς».