ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο notospress βρισκόταν για 20 σχεδόν μέρες σε εξέλιξη ηλεκτρονική ψηφοφορία με θέμα το ενδεχόμενο λειτουργίας HotSpot προσφύγων στη Λακωνία. Συγκεκριμένα, οι αναγνώστες καλούνταν να απαντήσουν στην ερώτηση «Για τη δημιουργία HotSpot προσφύγων στη Λακωνία λέτε: ».

Οι αναγνώστες μας λοιπόν απάντησαν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, «ΟΧΙ σε κάθε περίπτωση» με 135 ψήφους έναντι 261 που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, ήτοι 52%. Κατά τα άλλα, οι απαντήσεις έλαβαν:

ΝΑΙ χωρίς όρους: 15%, 40 ψήφοι
ΝΑΙ υπό αυστηρές προϋποθέσεις: 16%, 43 ψήφοι
ΟΧΙ χωρίς την έγκριση της κοινωνίας: 16%, 41 ψήφοι
ΟΧΙ σε κάθε περίπτωση: 52%, 135 ψήφοι
ΔΓ/ΔΑ: 1%, 2 ψήφοι

Σύνολο ψήφων: 261

Οι Λάκωνες αναγνώστες του notospress φαίνεται πως δεν επιθυμούν διόλου την φιλοξενία HotSpot στην Λακωνική επικράτεια είτε γιατί φοβούνται τους πρόσφυγες, είτε γιατί δεν εμπιστεύονται το κράτος. Το «ΟΧΙ σε κάθε περίπτωση» μάλιστα δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης ή συζήτησης των όρων εγκατάστασης και λειτουργίας ενός κέντρου κράτησης προσφύγων, είναι απόλυτο και οριστικό.

Είναι εντυπωσιακό πάντως το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ του notospress (εδώ) στο δρόμο, οι πολίτες απαντούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία θετικά στο ενδεχόμενο δημιουργίας hotspot σημειώνοντας απλώς ότι χρειάζεται προσοχή στον τρόπο και τον τόπο υλοποίησης αυτού του σχεδιασμού.